Hortensia

Køb fantastiske hortensia – her

Vi har kun hårdføre  hortensia, vi synes giver en særlig stemning i haven. Vi har måske ikke så mange klar som andre tidligt på året, da vi vil have de skal have STÆRKE rødder. Vi fremdyrker dem ikke kunstigt så de klasker sammen i haven. De bliver klar løbende, så kig ind med jævne mellemrum.

Hortensia skal ikke klippes og kan plantes hele året

Plant dem forår og frem. Men du skal vide, at de først syner af noget hen mod sommerferien. Så en hortensia købt i foråret ligner en kedelig stængelsag. Det er sådan den er! Af samme grund kan du med fordel vælge en bunddække, som f.eks. Geranium at sætte under.

Der er ligesom to hovedtyper at vælge ud fra

Hortensia Limelight, Pans Wims Red, Annabelle, Twist and Shout – det vrimler med smukker sorter. Den ene Hortensia type blomstrer som på fotoet – med små prikker og enkelte blomster rundt. Den er god især tæt på, hvor man sidder, så man kan nyde alle de detaljer den har. Den anden sort hortensia blomstrer fuldt ud – og det giver en meget storladen blomstring. Det kan være helt fantastisk og egner sig godt til noget langt væk. Bare husk, hvis hortensia gør dig særlig glad så placer den som DU vil. Det er DIN og dine nærmestes følelser, der gør #naturing virker godt for sind og krop.

Hortensiaer egner sig til stemningsfuld #naturing afskærmning!

Hortensia er ofte vanvittig tiltrækkende f.eks. endda i et indgangsparti i flere styks på en række. Men de er også gode til at skærme et område af i sensommeren og give ro. Eller som udsigt – noget man skal spotte på afstand. Skal du kun bruge en, så er det en god idé at tænke på blikfang og som inspiration mere end ro. Hvis du mærker noget ekstra med en hortensia, så skal du næsten prioritere det ekstra i haven.

Hortensia er mestre i farver – bare de ikke får tør jord

Vi taler tit om ph værdien i jorden så ændrer farverne på en hortensia sig. Hvis du gerne vil have dem mere blå, så skal du vælge en mere sur jord. Vores erfaring er, at de bliver smukke uanset hvad, bare de ikke får tør jord. Men ofte er den tone, der kommer frem passende naturligt i dit område – så prøv dig frem og se om ikke det er præcis som det skal være.

Hortensia er super lette og skal bare have vandrende sol

Hortensiaer kan godt lide vandrende sol – men hvis den henover en sommer ikke virker glad – så kan du med fordel prøve at flytte den. Vi synes hortensia nogle gange kan opføre sig modsat af, hvad bøgerne siger. Det kan lyde kompliceret, men det er ikke raketvidenskab. Hortensiaer er ligesom mennesker. Hvis den kan ikke kan lide hvad du siger til den – så siger du bare noget andet. RIGTIG god fornøjelse – og ring endelig hvis du vil høre om en særlig sort – den står nok bare og venter på at blive klar til udsending! Tlf 30450045.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.