Kurv

CO-DESIGN DER STYRKER

#Naturing bringer naturens dokumenterede helende egenskaber – helt ind i dit uderum. Haven, altanen eller arbejdspladsen… det virker alle steder!

Sådan blev #naturing det nye sort og 5 grunde til, hvad det kan for dig

2020 er året, hvor vi lancerede #naturing. Vi tilbyder hjælp til at skabe rum med naturing egenskaber helt tæt på – og så har vi brugt 15 år på at håndplukke særlige stauder – nu har vi bare ord for, hvad det er, vi egentlig gør.

Hvad er #naturing? For os er det en måde at få naturens helende egenskaber skabt helt tæt på i vores uderum. Forskning har allerede dokumenteret naturen heler. Vi mennesker er gået indenfor 22 timer ud af døgnets 24 timer og vi har rekord meget stress og dårlig mental sundhed hos både børn, unge og voksne. 53% af tiden kan vi ikke koncentrere os.

Hvis vi skal forandre noget i verden – f.eks. finde løsninger på klima og biodiversitet og fremtidens arbejdsområder – så mener vi, at vi bør have fokus på mennesker. Når vi udvikler uderum, så gør vi det med fokus på mennesket, fordi det er dokumenteret til at øge vores helbred på mange planer. Det kan være med blik for, hvad der giver overskud, ro, kreativitet – styrker immunforsvaret, dæmper nervesystemet – der er mange veje. Men pointen er, at hvis du skaber dig udendørs lommer baseret på, hvad der gør godt for sindet – så kan vi låse op for mere potentiale.

Som founder af Adiso startede det hele med at jeg selv byggede et hus og en have, fordi behovet for at ændre hverdagen var blevet alt overskyggende. Adiso blev født ud af en tidligere venture startup med 35 ansatte og en investeringscase, der endte i ti lande. Personligt blev det tydeligt for mig, at måden mit jobliv var skruet sammen på, ville aldrig kunne resultere i, at jeg kunne udnytte, den jeg til fulde er. Derfor valgte jeg at gå.

Da jeg først byggede huset og haven, vidste jeg ikke, at jeg havde ramt noget, der var bredere – måske kan man sige – noget flere kan kende. Og jeg bliver stadig så glad, når nogen træder ind i noget, jeg har været med til at skabe og siger – nej, hvor jeg mærker det her. Det er utroligt, man faktisk kan løfte en stemning eller skabe omgivelser, der kan øge folks evne til at få ideer og løse problemer eller føle sig mindre stressede. Det er fantastisk. 

Venner, familie og direktører vi havde i huset og haven til workshops – begyndte at spørge, om vi ikke også kunne udvikle og designe uderum til andre. Samtidig med at vi mere og mere begyndte at holde workshops ude og bruge de designede områder som en del af vores workshops, begyndte vi også at skabe rum for andre. 

Der gik flere år, før vi mødte forskning og begreber, der fik os til at indse, at vores erfaring med at skabe oplevelser og viden om, hvordan vi fungerer i en hverdag – faktisk er større end som så. Det har fået os til her i 2020 at erklære, at vi nu arbejder bevidst med, at naturens helende egenskaber udvikles og skabes i de udeområder, vi har tæt på os. I dag ejer Adiso også en gård, som bliver vores showcase for det, vi nu kalder #naturing. Det er vores mål, at #naturing skal blive hvermandseje – her er 5 grunde til, hvad #naturing kan for dig:

 1. #Naturing handler om hvad mennesker skal opleve i uderummet. Efter utallige workshops med store firmaer, højtrangerede direktører, familier, institutioner og tusindvis af eventgæster, har vi indset, at vores helt store styrke er vores fokus på det, der skal SKE i de rum, vi designer. Gode områder udenfor i naturen kan lindre stress, give ro til nervesystemet, sætte tankermylder på standby, være et magisk samlingssted, sætte skub i det kreative og nye løsninger. Vi går så enormt meget op i, at naturen skal være en hjælp for os – som individer og som fællesskab. Vi udvikler derfor naturområder, der passer til hvordan vi er – og ikke den anden vej rundt. Så altså… I stedet for, at du skal blive bedre til at få taget dig sammen og bruge bålfadet i hjørnet af haven. Eller du efter arbejde virkelig skal hanke op i dig selv for at få taget en gåtur. Så går vi op, hvad der kan invitere dig til at bruge et bålsted eller få gået den tur. F.eks… hav brændet tæt på bålfadet sammen med optænding og nogle bænke og gør det ultra nemt at få gang i ilden og placer bålfadet, så du let kan blive mindet om det. Eller… placer gummistøvlerne tæt på hoveddøren og lav en lille bordplade i ståhøjde til kaffe og teen ved bænken udenfor, der inviterer til ideen om, at på det bord kunne der stå en kop kaffe. Og så tilsætter vi lige lidt mere, der kan lokke os udenfor. Nogle skønne slyngplanter og måske nogle særlige smukke blomster, man kan se fra vinduet, tæt på bænken.  
 2. Vi er utrolig optaget af at se på vaner, adfærd og hvordan vi kan styrke dit indre kompas. Undersøgelser viser, at vi nu bruger 22 timer ud af 24 timer indenfor. Men helt oprindeligt er vi altså bygget til at være i naturen. Når forskningen viser, at naturen kan hele, så kigger vi på, hvad MERE den kan gøre for os mennesker. Vi er derfor dedikeret til at undersøge, hvilke behov der er i os. Vi går dybere end at tænke i overordnede funktionaliteter såsom spisested eller læsekrog. Fordi vi er optaget af, hvordan vi vil hygge sammen, hvad afslapning skal være, hvordan vi kan være aktive – og hvad vi vil opnå med det. Derfor har vi brugt en del år på at udvikle en process, der inddrager alle vi designer for. Vi kalder det co-design – og vi mener det. Vores ideer til et godt design udspringer af analyser af, hvilke drømme, ambitioner og visioner I har.
 3. Vi nørder i stauder og konkrete planter og deres farver og indvirken på os. Samtidig med, at vi prædiker – netop stauder, planter og farver kommer til allersidst i designprocessen. Det er faktisk den fejl, de fleste begår – at de køber en staude de kan lide, men tænker ikke over det samlede billede. Hvis vi vil bruge en sedum, så kigger vi på de over 3000 forskellige slags og udvælger 5-6 stykker, der har egenskaber, som gør vi skal nyde mere og yde mindre. Og vi ved først, hvilke der er helt rigtige, når vi ved, om vi skal skærme et område af eller skabe et lille bitte kig eller sikre vinteren visner smukt ned – eller en kombi. Det at nørde i detaljen, har noget at gøre med, at man kan designe en ultra flot oplevelseshave, der ender med at kræve alt for meget – og så kan man designe noget, der er tilpasset med den energi, der er til at vedligeholde. Vi elsker stauder, fordi man kan lave uderum, der stort set er vedligeholdelsesfrie med de rigtige af slagsen. De gode stauder kan på mange måder klare sig selv samtidig med, at de er med til at gøre livet mere roligt, festligt, overskudsagtigt, smukt, sagligt, drømmende…. 
 4. Materialevalg er så vigtigt og vi går simpelthen ikke på kompromis med æstetik og mennesket. Vi har en vifte af materialer, vi altid tyer til – og samtidig matcher vi det med vores kunders ønsker og den oplevelse vi skal skabe. For vores kunder skal opleve – materialevalget er rigtigt for dem. Den vifte af materialer vi bruger igen og igen, er baseret på, at vi kan mærke den taler til stort set alle. Det er f.eks. træsorter, der bliver sølvgyldne eller som kan få en brun tjære og holde sig i toner, der minder om træstammer. Vi arbejder også en del med corten stål som tiltaler mange – og her er det ofte fuldstændig afgørende, at de rigtige planter bliver sat sammen med materialerne. I sten og belægning har vi igen og igen erfaret, at kun naturmaterialer taler stærkt til os. Tit kan vores kunder til at begynde med ikke helt forestille sig det eller mærke det. Så kan et besøg på Adiso gården være en hjælp, for her bliver det meget tydeligt at forestille sig og mærke.
 5. Nytænkning. Udover at naturen ER nytænkning, så kan vi ikke lade være med at udfordre, om vi kan retænke, hvordan man plejer at gøre tingene. Vi har igen og igen bevist, at naturing både kan være bedre og billigere. Vi har f.eks. lavet en glasbygning i plexiglas som kombling mellem to huse. Vi udvikler pt. på skydedøre i glas som afskærmning i stedet for et klassisk drivhus. Vi har designet en stald med glas og træ, lavet buede cortenstålshøjbede i kørestols højde til et plejehjem og skabt niveauer med blomster og store sten. Altsammen for at nytænke, hvordan man kan sidde i et område, gå ind og ud af et område og være midt i noget natur. 

Hvad enten du skal have udviklet et større område til børn, unge eller medarbejdere, der skal perfomre på forskellige niveauer. Om der er sygdomme som angst, ADHD eller stress involveret – eller mennesker der skal levere på højt niveau under pres, så bidrager vi gerne som udviklingsansvarlige eller med inspiration. Vi samarbejder gladeligt med andre landskabsarkitekter, arkitekter og andre kloge hoveder. Det er kun sjovt. Jo mere vi kan udbrede #naturing og ideen om, hvor godt det er for os med uderum, vi kan opleve i, jo bedre. Den opgave skal vi endelig være flere, der løfter sammen. Vi har forskellige tilbud, men du er ALTID velkommen til at spørge, om vi kan skrue noget sammen til dig på en anden måde.

Fire forskellige tilbud

Online kursus i uderumdesign, der heler
 • Lær at designe et hvilket som helst uderum med viden om, hvad heler og styrker sindet i os mennesker – og som højner livskvalitet og bliver lige så smukt udenfor, som man føler det indeni
 • Alle kan deltage! Uanset om det er store eller små drømme – om der er stress eller sygdomme i spil, hvor uderummet skal bidrage til heling
 • Vi co-designer dit uderum, så du ender med at kunne lave din egen skitse over dit uderumsprojekt
 • Kurset er bygget op om to online sessioner af 1,5 times varighed med direkte snak om de konkrete udfordringer og løsningsmuligheder. Det foregår som gruppesessioner med op til 6 deltagere
 • Der er planlagt hjemmearbejde mellem online-sessionerne, hvor du skal arbejde videre med, hvad der er vigtigt for dig i dit uderum
 • Vi opretter tavler med inspirationsbilleder på Pinterest til dit projekt og du får adgang til Adisos inspirationstavler

Pris: 2.250 kr.

Bemærk, vi kan også lave kurser eller co-design rådgivning 1-1 – kontakt os på tlf 30450045 for det.

Se mere om datoer og tilmeld dig kurset her
Kan du ikke de datoer, så finder vi en til dig. Du kan også ringe til os på 30450045 eller [email protected]

Design, inspiration og grønne planter leveret til din dør - Adiso Sæson Flower Box
 • Grundideen er, at det skal være let at blive inspireret og komme i gang med små naturoplevelser i dit uderum
 • Du  får særligt udvalgte planter, stauder og blomsterløg – som vi ved virker og kan indgå i mange forskellige designs, og du kan skabe dit helt eget udtryk
 • Hver måned giver vi ideer til, hvordan du kan bruge indholdet – og deler viden ud om, hvad naturen kan gøre for dig
 • Kassen er til dig, der vil bruge få minutter gøren og altid med et forslag til en genvej – vi kender travlheden… men det er også muligt at sysle, hvis det mere er dig
 • Kassen indeholder 4 grønne ting, 1 surprise ting fra Adiso gården og inspiration, hygge og oplevelser til en samlet værdi på minimum 500 DDK
 • Kassen bliver sendt til dig i begyndelsen af hver måned. Vi holder ferie i juli, august og januar. Du kan altid afmelde kassen igen
 • Med garanti for, at du bliver glad, når du henover året ser ting vokse op og du kommer i gang med, hvad et godt liv er for dig. Mange små skridt af de rigtige – leder dig også på vej

Pris: 297,00 DDK

Du køber Adiso Sæson Flowerbox her

Større udviklings- og designprojekter
 • Vi designer gerne for jer, der ønsker at bringe naturen tæt på og skabe uderum, der løsner op for kreativitet og potentiale
 • Trods erfaring og viden – så bliver vi alligevel altid overraskede over, hvor stor en effekt et godt uderum kan have
 • Udover viden om bl.a. health design og fænomologi – bruger vi også vores 20 års erfaring med at designe og udvikle oplevelser… måske er det derfor, vi går lidt anderledes til værks end de fleste
 • Uanset om du kommer fra en institution eller virksomhed eller du er en privatkunde, så co-designer vi og inddrage dig i den kreative proces
 • Det skal være let at forestille sig det færdige design – derfor arbejder vi med 3D tegninger og laver moodbaords og inspirationstavler
 • Se eksempler på vores designs under menupunktet ’Portfolio’
 • Vi begynder altid med et 2 timers intromøde, hvor vi sammen taler strategi og indledende skitser. Heri ligger der forberedelse.

Pris: Fra 5.999,00 DKK
Kontakt os for at høre mere eller booke et møde på telefon 30450045 eller [email protected]

Kursus for iværksættere, der brænder for at lave et firma ud af naturen
 • Kurset er for dig, der ønsker at løsne op for potentiale og kreativitet via naturen
 • På kurset udvikler og afprøver du din forretningside og dit produkt
 • Vi gennemgår bl.a. core purpose, skalerbarhed og du får viden om health design, fænomenologi m.m. sat i spil i din forretning
 • Du lærer om salg og hvordan man får nogen til at sige ja, mens man bevarer sin egen troværdighed og ærlighed
 • Vi inddrager 20 års erfaring som iværksættere og selvstændige og undervisere
 • Gårdens faciliteter og natur bliver brugt aktivt i løbet af dagen
 • Min. 5 tilmeldte per kursusdag. Maksimalt plads til 20

NB! Fuld tilfredshed og ellers kan I bede om at få pengene tilbage

Næste kursus: Torsdag den 20.2.2019 fra kl. 9-17

Pris 2.500,00 DKK (inkl. forplejning)
500,00 kr. rabat, hvis I tilmelder jer to samtidig
Kontakt os for at høre mere eller tilmelde dig på [email protected] eller 30450045

SMS eller ring til os og hør mere på tlf. 30450045

Slide
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

FAQ

Hvad hvis jeg ikke kan deltage på de dage, I afholder det online kursus?

Du har altid mulighed for at se sessionen efterfølgende, når det passer dig og i den lukkede Facebook gruppe er det også muligt at stille spørgsmål og få svar – både fra de andre kursister og fra Adiso.

Kan man få rabat på planter, hvis man køber mange eller f.eks. har deltaget i et online designkursus?

Du kan købe et medlemskab af Adiso, så får du 20% rabat i shoppen i 6 måneder og adgang til alle vores medlemsartikler. Det koster lige nu 179,00 DDK, så det kan hurtigt betale sig.

Køb et medlemsskab her

Hvad koster det at anlægge et uderum?

Alt fra få tusinde kroner til flere millioner kroner. Det kommer an på størrelse, ambitioner m.m. Men tænk på, at man bruger millioner på ejendomme og så skærer man ofte udendørsarealerne fra. Det er lidt som at skyde sig selv i fødderne, for det er der, batterierne bedst bliver opladt. Men. Det koster forbløffende lidt, hvis det kun er planter, der skal til. Det store spørgsmål er i virkeligheden – hvad er det værd at få løftet sig selv eller andre? Det er i hvert fald overkommeligt at tænke tankerne i første omgang. Tit er der behov for at tænke godt igennem, hvad et rum skal og den investering kommer som regel meget hurtigt igen, når man har skabt et område, der løfter koncentrationen, roen, kreativiteten eller hvad rummet skal kunne. Vi fokuserer både på helheden, men vi har ALTID fokus på, hvordan du kan gøre lige nu og her, som med det samme kan gøre en forskel, sådan at din investering kan bære frugt fra starten i et budget, der matcher. Ring og hør mere på tlf 30450045 eller [email protected]

Hvor meget koster det at få designet et uderum?

Vi plejer at begynde med et 2-4 timers designmøde, hvor vi som minimum får afklaret de absolut vigtigste næste steps. Nogle har så kun brug for en indsats på nogle dage – mens  med andre designer og udvikler vi områderne på mange planer. Det gode er, at vi altid kun tager overkommelige skridt og et ad gangen. Vi kan garantere, at man ALTID kan få  noget ud af de skridt, vi tager sammen. Kontakt os eventuelt helt uforpligtende og lad os se på, hvad der er bedst.

Læs mere om og book Adiso 2-4 timers rådgivning her

Hvor kan jeg se, hvad I har lavet?

Både i vores artikler og under menupunktet Portfolio har vi eksempler på designs, vi har lavet og bygget. Men der er også en masse designs vi har tegnet, der er under opbygning. Vi er meget ærlige om, hvorvidt vi tror, vi kan gøre en forskel for dig. Så søger du en bestemt stil, menneskelig vision eller noget og vil høre om vi kan bidrage med noget indenfor det, så kontakt os, så skal vi give vores bedste bud på det område. Vi siger gerne nej til en opgave, hvis vi ikke er de rette til at løse den.

Kontakt os på [email protected] eller send en sms på tlf 30450045.

Kan jeg besøge gården først og se om I kan noget for mig?

Kontakt os om, hvad det drejer sig om, så plejer vi at kunne finde en løsning. Kontakt os på [email protected] eller send en sms på tlf 30450045. Du kan også tage en tur rundt på vores hjemmeside, for at få et bredere indtryk af, hvad vi laver og hvilket sted, vi er.

Send en besked til os

Stine

Adiso taler til hjertet, til velværefølelsen i en og så udfordres ens umiddelbare mindset. Deres tilgang er ikke, hvad man finder i diverse havedesign magasiner, men stiller skarpt på, hvad uderummet skal gøre for en; hvilken følelse man søger og hvordan man ser sig selv bruge uderummet. Oveni det, så har de virkelig god smag, er æstetisk dygtige og meget nærværende. Vil til enhver tid vælge at rådføre mig med dem inden jeg starter op på nye uderumsprojekter – det fortryder jeg aldrig!

Camilla

Adiso har lavet vores have for et par år siden. Det var en fantastisk oplevelse og kan vist bedst beskrives som en proces som startede med en eksplosion af kreativitet og gode idéer, som blev tilpasset vores ønsker, krav og økonomi og endte med et flot resultat. Hele familien (voksne som børn) blev hørt og alle blev tænkt ind i det endelige resultat. Vi fik i den grad ‘nye øjne’ på hvad der kunne lade sig gøre. Der blev tænkt i linjer, rum, farver, livsglæde og historier. Vi glæder os over haven hver eneste dag!