Kurv

Du drømmer – Vi guider dit køb… kom i gang med det samme!

Bestil blomsterløg

Lige nu: Step 1 - Drøm i stedet for DO

Tag sig selv alvorligt og få 3 gode steps til #naturing i vinteren

Lige nu: Step 1 – Drøm i stedet for DO

Tag dig selv alvorligt. I vores verden er naturen til for os. Det er ikke et prestigeprojekt, noget der skal passes fordi vi synes vi bør, eller investeres i fordi man synes man skal. Naturen har den vigtige funktion at den kan tømme hovedet og når det sker bliver der plads til nyt og vi får en masse overskud. Så øvelsen i januar måned er finde en vej til at naturen kan give os det overskud. Og januar er svær. Vi har brug for farver og lys! Så what to to? Vi har kigget ud af det mørke vindue i mange år og oplevet humøret sænke sig over, at alt er gråt, brunt og trist. Tricket bag det her at gøre…

absolut ingenting. Eller… vi prøver ikke at presse, men måske invitere os selv… snyde os selv… lokke os selv… til at finde en åbning. Så vi inviterer os selv til stearinlys, henter en stak hvidt papir og åbner Pinterest. Låner havebøger på biblioteket eller surfer i vilden sky. Kort sagt. Vi DRØMMER!

Drøm på Pinterest. På Pinterest har vi lavet et HAV af boards på ALVERDENS emner: Søg på Adiso_Ida. Når du kigger på billeder, så begynd med bare at samle ALT det du kan lide. Bagefter prøver du at finde mønstre i billederne. Hvad går igen? Lyserøde farver? Stedsegrønne buske? Grønne klatrende herligheder? Nu har du spirende ideer til, hvad der tiltaler dig.

Du kan også tage en stak hvidt papir og tegne dine rum set oppefra. Hvad mangler i dit liv? Er der en lille vintersolplet, som mangler en bænk? Kunne du bruge noget mere grønt? Der er også te og kaffe modellen. Lav en kop te og sæt dig og kig ud af vinduet. Hvad har du at kigge på. Kig så Pinterest. Hvad VIL du gerne kigge på?! Er der et særligt hjørne indenfor, hvor du kan kigge på noget udenfor? For hvad betyder en udsigt? Der er utrolig mange teorier og forskning bag, men der er efterhånden SÅ mange undersøgelser, der viser, at folk f.eks. heler hurtigere på hospitaler, hvis de har noget natur at kigge på. Og selvom vi ikke er syge, så er det GODT for os at kigge ud. Vi kalder det at hjernen rebooter og tømmer alt muligt støj ud, for at man kan tænke mere normalt igen. I det hele taget er alt det her drømmeri, jo noget vi bruger tid på, fordi vi tager det ret alvorligt, at vi faktisk bliver så påvirket af vores omgivelser.

Drøm med en plan. Hvis du kunne tænke dig at sætte dine drømme i struktur og være sikker på, at dine højere visioner ender med den rigtige plan, så har vi et godt vintertilbud: Tilmeld dig vores online-kursus til en værdi på mere end 6.500 kr. Vi kan lave en rabat, fordi I selv tegner og I deltager som del af en gruppe. Kurset indeholder to online sessioner af 1,5 times varighed, en personlig Adiso Sæson Flower Box med grønne planter og adgang til en lukket Facebook gruppe.

Designkurset er en oplagt gaveidé til folk, der drømmer om et liv i deres have, på deres altan eller andet uderum – som giver energi og muligheder. Alle kan deltage! Uanset om det er store eller små drømme – om der er stress eller sygdomme i spil, hvor haven skal bidrage til heling. Første session er torsdag d. 23. januar kl. 19.30 – 21.00. Adresse sofaen – lænestolen kan også bruges. Anden session er torsdag d. 20. februar kl. 19.30 – 21.00.

Et veldesignet og gennemtænkt uderum lader batterierne op for alle. Vi plejer at sige:
– Hvis vi virkelig skal gøre en forskel i verden, så skal vi begynde med at få et større overskud i os mennesker. Naturen har den evne til at give os det overskud.

Naturing er vores nye ord.  Her om vinteren spekulerer vi som en gal over, hvordan vi sætter ord på hvad Adiso gerne vil dele med jer. Den difuse natur. Hvordan får vi brugt den i praksis, så det ikke bliver en præstation – endnu en ting på listen, men faktisk noget, der styrker vores indre kompas. Jeg plejer at sige, det ikke er rocket science. Men det er egentlig ikke rigtigt. Det jeg mener er… Det er uendelig lidt, der skal til. Og det begynder med, at vi tager os selv alvorligt. Du skal ikke blive bedre noget her. Du skal bruge dig selv præcist som du er. I stedet for at tænke – jeg skal også være bedre til at gå udenfor. Så overvej om en træstamme til en tekop, og gummistøvlerne ved hoveddøren kan gøre du har LYST til at gå mere udenfor, fordi det er NEMT. Og måske kan tekoppen bare sættes på bordet og du kan KIGGE ud. Det er her drømme kan være virkelig nyttige. Drømme, hvor du er tro mod dig selv giver SÅ meget igen. Og hvis du mangler lidt inspiration så har vi fundet lidt godt at sætte gang i drømmene med. Vores lille foderstation til fuglene er jo super relevant her om vinteren og kan sidde fast på ethvert vindue. Fugle er så hurtige og bevæger sig og laver skøre ting, at man glemmer alt i nogle sekunder – og BUM så har hjernen gang i en reboot – en masse rod er tømt ud og der er plads til nye tanker. Det dagdrømmeri når det er bedst. Og måske skal du bruge nogle dejlige stearinlys eller bloklys til din hyggedesign tid? Dem med edderkoppelys er kanon at falde i staver til – og vupti så er du gang med mindfullness. Du kan også muntre uderummet op med vores helt særlige solcellelamper, der er formet som pærer, så du kan udvide rumfornemmelsen lidt. Der skal mindre til, end du tror.

[ultimate_spacer height=”30″]

Ting du kan købe til at drømme dig et sted hen

[ultimate_spacer height=”30″]

STEP 2 - Snydstart foråret... inde i varmen

Det er næsten pinligt at sige højt. Vi har heller ikke fået plantet blomsterløg endnu! Vi kan se på vores salg af blomsterløg, at vi er MANGE, der stadig mangler at få plantet blomsterløg! Juhuu – vi er ikke alene. Vi har udskudt det med al den regn. Og det er koldt! Og vådt! og Koldt! Og vådt! Og… Okay…

Faktisk har vi udviklet et helt ukrudtsfelt af gode undskyldninger for, at vi er NØDT til at vente på solskin, skaffe noget mere sandet grus og vi gør det i morgen – at vi har udviklet en…. snyd os selv igang fidus.

Det du kan gøre er…

at fremspire blomsterløg indenfor i vindueskarmen. Du kan bruge sten, sand, jord eller hvad du har – og så kan du enten gå i skoven og finde vintergækker, når de kommer frem – eller du kan da også købe nogle sjove farverige eksemplarer hos os.

Vi har jo en forkærlighed for tulipaner helt generelt, men der findes en lille bandit, som vi kalder for: Tulipanen, der gør os utro. Den hedderTulipa Bakeri Lilac Wonder. En lav dværgtulipan med masser af attitude. Den lukker sig om aftenen og åbner sig igen om morgenen, som om den er genert. Det gør bare vi kommer til at kigge på den flere gange om dagen. Folk, der er generte er tit så kede af at være det, at de ikke opdager, hvor mange, der egentlig er tiltrukket af den slags tilbagetrukkenhed. Tror det er tanken om, hvad der er inde under den smukke facade – og tænk, hvis netop jeg kunne få lov at få den særlige adgang. Sådan minder Bakeri Lilac Wonder os om, at vores dejligste veninder kunne være SÅ generte, da vi var unge, men i dag åbner de sig op i al deres pragt. Når man så endelig får lov at være sammen med en, der blomstrer så åbenlyst, så er det som om, man har en særlig plads. Tænk… jeg kunne få sådan en smuk blomst til at åbne sig. Eller menneske. Der er altså noget fantastisk over folk, der ikke ved, hvor fantastiske de er ikke?! Det er jo altsammen lidt noget pjat midt i tankerne nu her, jo… for det er jo bare en tulipan, vi taler om. Tror vi nok. Uanset hvad, så tager vi os selv i dagligt at sige til enhver – har du set den tulipan? Er den ikke bare noget særligt?!

Kast den i en potte nu og snyd foråret i gang indenfor.
Heldigvis kan vi prise os lykkelige for, at i haveregi er man næsten en bandit, hvis man IKKE elsker bredt og frejdigt FLERE ting, der blomstrer på én gang. Så ingen grund til at føle os utro, når nu andre blomsterløg trænger sig på. Lykken i år er endnu større nu, hvor vi har testet, at Tulipan Bakeri Lilac Wonder SÅ nemt blomstrer frem indenfor i en krukke med jord – to måneder før tid! Vi skal da også selv i gang. Og straks får det os til at tænke over, hvor mange ANDRE blomsterløg, der vil være smukke at fremdyrke før tid… Hvis du ikke har nogen på lager, har vi samlet lidt her.

 

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Blomsterløg der er gode til fremdyrkning indenfor

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Mangler du også at få sat blomsterløg?

Det er ikke for sent at lægge løg udenfor i jorden.

Kom lige til at kigge på vores forårsfotos, for at blive inspireret. Du kan lægge i jorden, indtil den fryser – og imellem jorden fryser – hele vinteren, så længe de får nogle uger med kulde. Vi er altid bagud og det eneste, der sker er,

at blomsterløgene kommer senere. Så på en måde er det skønt at være sent ude, for man forlænger f.eks. tulipansæsonen! Nu er tulipanen vores (og mosegrisenes og musenes) yndlingsblomst og før brugte vi hundredvis af kroner på at købe buketter hvert forår. Men nu bruger vi en forrygende logik, hvor vi køber af os selv hvert forår – når vi plukker fra haven – og regner ud, hvor mange penge vi har SPARET på at købe løg til haven OG vasen. Hvis I vidste, hvor mange penge vi har SPARET på at kaste hundredvis af løg i haven.

Tre ting vi har lært:

– For meget – er for meget :0) men sjovere end for lidt, der føles som spild af penge, når det ikke syner af noget! For meget betyder bare, man kan plukke til vaserne.
– Enkelt er godt. Hellere mange af den samme slags end få af mange slags.
– Tone i tone er en nem måde at vælge på, hvad der skal i jorden. Vælg de samme toner hver gang du sætter noget.

Snyd dig til at det er let

Og så lige… Du kan bruge en tulipanlægger, gøre det korrekt med løgspidsen opad og de korrekte afstande imellem og sætte dig selv målet om de helt rigtige standarder. Eller du kan gøre, som vi gør. Av, den jord er lidt klistret – kan vi kaste en bunke sand ud og lægge løgene i den? Eller kan vi stikke i jorden med et spadestik og kaste nogle løg ind fra siden? Når et blomerløg tit koster cirka et par kroner, og en buket flere hundrede kroner, så tænker vi i prisen på buketter for hvert spadestik. Det buket-spadestik kostede en tyver – og det buket-padestik en 50’er – så skidt pyt med, om der ryger et løg eller to på at ligge forkert. Blomsterløg er utrolig standhaftige – de hader bare at rådne. Så er du rigtig doven, så vil blomsterløgene elske dig for at kaste en masse sand ud i nogle krukker og finde på et kunstnerisk værk, der gør dig glad i låget, når de kommer op af jorden. Se sådan snyder vi os selv til at komme igang med udendørs livet på selv en trist vinterdag. Og sådan kan man gå og fnise og opfinde egne logikker, der er totalt smarte i en fart! Husk nu – ingen andre skal forstå dem. Men del dem gerne med os, for vi er fuldstændig med på den slags. Mangler du blomsterløg og kunne tænke dig at se et hav af farver til foråret, så har vi udvalgt nogle, vi tænker kan blive fantastiske. GOD FORNØJELSE.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Blomsterløg man godt kan blive utro med

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Aktuelle artikler

[aquokka_pageview slug=”portfolio-farver-der-inspirerer”]

[aquokka_pageview slug=”det-lysner-dag-for-dag-og-vi-snydstarter-foraaret-indenfor”]

[aquokka_pageview slug=”det-tager-to-minutter-at-lave-en-krukke-med-foraar”]

[aquokka_pageview slug=”amaryllis-holder”]

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Se hele vores kollektion her