Kurv

TOP 50 SUPER STAUDER

Step 1 til valg af super stauder: Hvor skal livet i haven leves?

IMG_7067 (FILEminimizer)

Det første step til at vælge stauder afhænger af, hvilken funktion stauderne skal have. Skal de f.eks. skabe udsigt fra terrassen? Skal de give ro? Inspirere? Eller dække et område af og skabe eventyrstemning? Eller skal de bruges til at fremme leg, picnip og børne huler? Inden du vælger de stauder, du BARE elsker, så kan det også være godt at overveje, hvad du har af tid? Er der eventuelt 1-2 m2, som du særligt skal gøre noget ved? At være fokuseret på et mindre områder, oplever vi som regel, øger chancerne for at få succes, for det kan gøres på en weekend og så kan man ALTID kaste sig over et lille nyt projekt bagefter. Og samtidig får du meget stor impact på det ene lille område.

Sådan vælger du de rette stauder for dig… Generelt kan man godt sige, at
vi får mest ud af at arbejde med ret høje stauder, fordi de både kan danne et værn og en udsigt. At beslutte sig for en højde først er nyttigt. Du kan enten lade et bed være lige højt – det er ofte meget smukt. Men mest realistisk er det nok, at den midterste del er højest eller den bagerste del og så falder det ellers i højden mod kanten af bedet.

Husk, at det er magisk at vælge flere af den samme slags staude, fordi du generelt får et flottere bed med gentagelser og sammenhænge – mere end en stor blanding. Der er altid plads til alt det, du elsker i din have – uanset hvor lille den er. Så vores bud er umiddelbart, at hvis du skal plante 1-2 m2, så vælg maksimalt 3 forskellige stauder – og brug 9-18 planter i alt. AV DET ER SVÆRT!!! Og det er jo bare et bud, for husk – du kan bryde alle de regler du vil – det skal virke for dig. Og så kan du jo også bare lave en ny kvadratmeter i et andet bed med noget nyt og få plads til dine yndlingsstauder. Eksempler på høje super stauder, der virkelig kan køre deres eget show, når du først har sat dem – får du her.

Høje super stauder

Step 2 til valg af super stauder: Farver der inspirerer

P6220386 (FILEminimizer)

Mange farver er godt til at stimulere sindet, undtagen hvis man er stresset. Hvis man bevidst arbejder med at have rum til forskellige funktioner og med forskellige udtryk, så går vi naturligt derhen, hvor vi har brug for at være – lige nu. Og i naturen kommer indvirkningen – BUM – lige med det samme. Læs, hvordan vi designer med farver her – eller kig på, hvordan vores udvalg af super stauder præsenteret efter farver, der passer godt sammen.

Farver kan stimulere vores hjerner

Det vi ved er, at farver kan være for voldsomme i sanseindtryk, hvis man i forvejen er overstimuleret. Det er med andre ord meget forskelligt, hvordan vi opfatter tingene – alt efter vores stressniveau – eller f.eks. præstationsniveau. På samme måde kan stærke farver være stimulerende. Er det mon derfor ældre holder af stærke farver? Uanset årsagen, så kan man bruge farver som inspiration. Skabe lommer, der øger ideer og giver luft for vanetænkning.

Vi bruger årstidens farver

Vi mener, farver er et for uudforsket område. Vores erfaring viser, at måden man sammensætter farver på, har alle mulige effekter på folk – og der er langt mere i det at arbejde med farver, end vi først antog. Vi har arbejdet en del med at forlænge sommeren gennem farvebrug. Vi kan se, at når man når til et bestemt tidspunkt på efteråret, så foretrækker folk farver, der passer med efterårets rødlige toner. Så havens farver skal afspejle tidspunktet på året.

Forårets tidlige farver

I foråret er det vigtigt at tænke i farver: Jorden er brun, alt er mørkt, så jo tidligere vi kan prioritere farver, jo mere kan vi påvirke dagen positivt. Mange tror, de ikke ser den slags, men vi tror, det er afgørende for os. Studier viser, at vi mister 53% af tiden – altså over halvdelen af tiden. Det bliver kaldt ‘attention deficit trait’. Vi oplever selv, koncentrationen kommer tilbage, når vi skaber noget udenfor, der kan påvirke os inden i.

Nogle farver kan også føles rolige

Vi oplever farver lige så forskelligt som tøjmoden. Men ofte når vi designer med #naturing og f.eks. vil skabe ro til en person, så opfatter andre det på samme måde. Det er, når vi går til yderligheder, at noget tyder på, vi så pludselig kan få følelsen af at være for overvældet, grænseovertrådt eller overstimuleret. Er du i tvivl: Stol på din egen fornemmelse, det er den der tæller – og selvfølgelig din families, det er altid godt at afstemme med dem.

Se, hvordan farver kan gå i spænd her

  • 74,50 kr. Tilføj til kurv

Step 3 til valg af super stauder: Tænk i tid

2015-06-20 21.51.48 (FILEminimizer)

At tænke i tid – altså årstid for, hvornår stauderne blomstrer og står smukkest – er nogle gange rigtig svært! Men det er en god ting at gøre. For du kan faktisk vælge at gå med én farve i foråret – og så nogle fuldstændig anderledes i sensommeren. Det er som at have sin egen slikbod! For at gøre det så nem som overhovedet muligt, så man kan huske, hvad der sker – så vælger vi ofte en tone til et bestemt sted. Og vi knytter meget ofte den tone an til, hvad vi gerne vil have mest af i det område.

Nogle mener skrappe farver stimulerer mere end bløde pastelfarver

Almindelige ikke travle, ikke stressede kan derfor have rigtig godt gavn af nogle farver til at tømme hovedet. En stressramt kan opleve det som for overvældende. Det er også derfor nogle elsker blomster, der spilder ind over, mens for andre bliver det noget grænseoverskridende noget. Tricket er at finde den måde, alle i familien kan få det, de elsker eller har brug for. F.eks. en kant på et blomsterbed.

Der er ikke forsket så meget i, hvad der sker, når man har de samme toner – selvom de er kraftige og det kan også være individuelt. Så vi gør ofte det med vores kunder, at vi viser en MASSE billeder. Prøv f.eks. at lave et moodboard eller bare mærke her, hvordan du bliver påvirket af billederne. Og så en detalje. For jo tidligere på året – jo mere – synes vi – og husk nu DU afgør, hvad #naturing er for dig – at den mørke tid kan anspore rigtig godt til kraftige farver. Sensommeren ansporer også rigtig meget til orange og røde toner – så det falder ind med, hvad der sker rundt om os. Og så er der nogle stauder, man bare må have – uanset om man egentlig er vildt med dem eller ej – fordi de blomstrer enten meget tidligt eller meget sent. Blå stormhat – sent. Must have. Hornviol tidlig. Must have. Midt på sommeren kan man iøvrigt lettere vælge mørke farver og så står de bare død godt frem. Ja.. det er lidt mærkeligt ikke? En måde at holde styr på tid er at lave kolonner og så skrive forår, sommer, sensommer, efterår, vinter. Og så sæt dine valg ind i dem og tjek, at der er en god fordeling. Vi har sammensat lidt her efter tid.

Super stauder - der gør sommeren vidunderlig

  • 39,00 kr. Tilføj til kurv
  • 44,00 kr. Tilføj til kurv
  • 49,00 kr. Tilføj til kurv
  • 54,00 kr. Tilføj til kurv
  • 44,00 kr. Tilføj til kurv
  • 39,00 kr. Tilføj til kurv
  • 29,00 kr. Tilføj til kurv
  • 24,00 kr. Tilføj til kurv

Endnu flere eksempler på langtidsblomstrende super stauder

Sensommer og efterårs super stauder

Se flere i vores top kollektion her