Hvid Chaenomeles speciosa ’Kinshiden’ – Hvid Japankvæde

139,00 kr.

Medlemspris: 119,00 DK

Frodig plus frodig busk, der bliver ca. en meter og som vil noget i livet. Sej som bare pokker, så snart den har slået sine rødder godt og langt ned i jorden. Den japanske kvæde her egner sig bare enormt godt som en, der kan skabe afskærmning. Du kan bruge den som noget op af en væg og som f.eks. til hjørnet af en terrasse – eller for at få mere form på dit bed. Den kan også bruges som sikkerhed for, at nogen ikke trænger ind – fordi den er så tæt – og så kan hverken dådyr eller kaniner lide at spise den. Der er mange fordele ved den.
Frk. Kvæde kan tåle fuld sol til halvskygge. Gror nemt i næsten al slags jord. Får flere blomster i fuld sol, men tåler endda tørke, hvis du får den godt etableret først. Den kan også bruges som lav blomstrende hæk – ved din terrasse eller for at lave et lille eventyrhjørne. Den skal først beskæres efter blomstring, men behøves ikke. Aj men altså. Hjerte hjerte stjerne stjerne.

 

Ikke på lager

Farve: Hvide blomster
Højde: 60-100cm
Blomstring: april-maj
Lysforhold: sol/halvskygge
Antal pr. m2:

Japannkvæde er en løvfældende busk, der trives i almindelig jord. Busken har torne og er meget hårdfør og tørketålende.
Planter, der dyrkes som fritstående buske, kræver ikke regelmæssig beskæring, men formede eksemplarer har godt af årlig beskæring. Blomstringen og frugtsætningen bliver størst ved placering i fuld sol.

Den fungerer som værtsplante for sommerfugleyngel og kan dyrkes både som fritstående busk eller formet op mod en mur eller et rækværk.
Blomster og modnende frugter har aromatisk duft. Frugten er spiselig.