Vinter

Vintersæsonen i haven eller på en altan er komplet overset, som noget man skal tænke på. Men her er #naturing mere vigtigt end nogensinde. Kan du genkalde dig billederne af en smuk vintermorgen med sne på nogle af planterne og rimfrosten, der danner små tåger i luften? Stedsegrønne buske og græsser – man først klipper ned i foråret – er noget, vi går meget op i. De giver os en udsigt hele vinteren igennem og giver os mulighed for et magisk naturøjeblik, når alt andet er visnet hen. Hegn dækket med en stedsegrøn kaprifolie er smukke hele året rundt og særligt om vinteren, hvor de skaber en frodig og overdådig grøn ramme. Bambus står grønt og giver læ og afskærmning hele året rundt – også i den mere vintertomme have. Som en ekstra bonus, så oplever vi i disse år, hvor vi har så milde vintre i Danmark, at vortemælk og andre stauder faktisk står grønne hele vinteren også. Det betyder alverden for os at fornemme naturen helt tæt på om vinteren – frem for en menneskabt tom have eller altan.
Måske er der nogle dele af haven, som du ikke ser så meget indefra og andre, som bliver en forlængelse af dine opholdsrum og hvor du har særligt brug for, at der er en udsigt i løbet af vinteren. Så selvom det helt generelt er en god ide at have en tanke på vinterstemningen, så kan du bruge det til at prioritere, hvor du særligt skal tænke i natur i din have.
Vi bruger også selv at pynte i vinterhaven eller på altanen med gran, grene, lanterner og lyskæder. Ligesom vi om foråret og sommeren indretter til udelivet. Buksbom i potter og små særlige fyrtræer flytter vi tættere på vinduerne og der, hvor vi nyder en kop kaffe, mens vi ser ud. Det er fantastisk, så lidt der egentlig skal til, så hav gerne en tanke på vinterfølelsen i dit værk.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.