Hvid Clematis montana ‘Wilsonii’ – Bjergskovranke
109,00 kr. Tilføj til kurv

Hvid Clematis montana ‘Wilsonii’ – Bjergskovranke

109,00 kr.

Medlemspris: 89,00 DK

‘Wilsonii’ klatrer fantastisk op af træer, omkring hegn og er flittig til at dække, hvad du end vil have dækket – mens dens former stadig er meget vidunderlige. Montana gruppen er nok en af vores yndlings klematisser, fordi den bare klatrer som naturen gør bedst – mens den besmykker alt den rammer. Og så i hvid. Små hvide blomster. Meget fin. I det sene efterår får den små luftige bolde (kaldet oldingeskæg), som vi klipper af og snupper med indenfor og bruger til juledekorationen. Vi elsker, at naturen tæt på, kan give os så utrolig meget hele sæsonen igennem.

2 på lager

Clematis montana ‘Wilsonii’ – Bjergskovranke
Farve: Grønne blade, hvide blomster, der dufter så dejligt.
Højde: 3-5 m, bredde: 1,2-1,5 m
Blomstring: Maj-juni
Placering: Sol/halvskygge
Antal pr. løbende meter: 1 stk. pr. 30-50 cm
Pottestørrelse: 2 L med et rodnet, der har fået lov at vokse sig naturligt stærkt.
Højde ved salg: Ca. 60 cm
Hårdførhed: Vokser i kølig dybmuldet næringsrig og fugtighedsbevarende jord i læ, slyngende og fuldt hårdfør.
Velegnet til pergolaer. Roden bør placeres i skygge. Det er en slyngplante uden torne og skal derfor have tråde/espalier at slynge sine slyngtråde om.

Clematis tilhører beskæringsgruppe 1, og behøver derfor ikke beskæring. Man kan vælge at beskære den, hvis den vokser ud over dens tiltænkte plads. Dette gøres ca. hvert 2. til 3. år, ved at klippe tilbage til ca.1-1,5 m højde lige efter blomstring – ca. juni/juli. De resterende tykkere grene kan bindes op, så de bedre kan holde vægten af de friske skud året efter.

Efterlader frøstande kaldet ‘oldingeskæg’.