Lime Euphorbia Amyg. ‘Purpurea’ – Vortemælk

Lime Euphorbia Amyg. ‘Purpurea’ – Vortemælk

69,00 kr.

Medlemspris: 55,00 DKK

‘Purpurea’ vortemælk blomstrer allerede i haven i marts og er rød som i rødvin – og lime som i… Åh ja, der røg digtningen lidt. Men pointen er i hvert fald… Vortemælk er snart ved at konkurrere alvorligt med ‘Løvefod’, som en fast staude vi bør have i alle haver. De to er nu også gode plantevenner og kan stå sammen. Den holder utrolig længe og er smuk og fremhæver enhver nabo. Den er mere karakteristisk end Løvefod, så nogle synes, den er for meget. Men når en plante fylder godt og står statelig i bedet og er flot vinteren over, så mener vi, vi skal tage den alvorligt. Den er kommet for at blive!

 

18 på lager

Euphorbia Amygdaloides ‘Purpurea’
Farve: Limegule blomster (ikke solgule, flot lys gul – solgul kan være sværere at matche med, så forskellen er vigtig, da lys gul passer til alt)
Højde: 50-60 cm
Blomstrer: april – juni (men vores er tit fremme i marts)
Placering: Trives i sol og halvskygge
Antal pr m2: 6

Tip: Sæt flere sammen pr m2 i begyndelsen, så skal du ikke luge så meget mellem dem. Senere når de bliver større, du kan flytte dem ud i andre bede. En win win ik’!
Vi har ikke selv oplevet det, men man siger, at saften kan give lidt hudirritation. Handsker kan derfor være en rigtig god ide, hvis du f.eks. skal fjerne blomsterstænglerne, når de er afblomstrede. Vi gør ofte så lidt som muligt, men det kan altså også være helt meditativt at gå og klippe af.