Sart rosa Viburnum tinus – Vintersnebolle

399,00 kr.

Medlemspris: 329,00 DK

En stedsegrøn vi elsker! Snebolle. Se det er en stedsegrøn sag, som også blomstrer og i stedet for en hæk, som den oftest bruges til – kan man med fordel bruge den som en løskødet busk – det bliver skønt om sommeren og jeg sværger – jeg ved godt, I glemmer det om sommeren – men man ELSKER stedsegrønne buske om vinteren! Så kan man lige proppe lidt lyskæder i, så den juler – så er den bare grønt, når alt bliver brunt. Og Snebolle er en, man kan bruge i enhver have. Du gentager den meget for at få ro – du sætter en enkelt for eventyrfølelse. Du kan bløde skarpe hjørner med dem – eller bløde op på en hård væg med den. Den er god.

Ikke på lager

Vintersnebolle
Farve: Mørkegrønne blade, hvide/rosa blomsterknopper og blomster
Højde: 100cm
Blomstring: September-marts
Lysforhold: sol/halvskygge, tåler ikke mørke
Antal pr. m2: –

Stedsegrøn busk med blåsorte bær. Vintersnebolle. Vokser i næringsrig- og veldrænet jord og er moderat vinterhårdfør (ned til -12°C). Planten danner store, smukke knopper om efteråret, der springer ud løbende frem til marts.
Denne plante bruges tit som hækplante, men danner ikke en helt tæt hæk.
Planterne kan beskyttes mod frost ved hjælp af en fiberdug. For at beskytte rødderne bør de vinterdækkes. Hvis dele af Vintersnebolle fryser tilbage, skal de frosne grene klippes væk i foråret. Resten af planten får nye skud. Må ikke gødes udenfor vækstsæson (grundet nye skuds påvirkelighed overfor frost).

Salgshøjde: 80cm