Rød Rubus ‘Buckingham Tayberry’ – Tornfri Taybær

129,00 kr.

Medlemspris: 99,00 DK

Elsker, elsker bær! Også Buckingham Tayberry’s taybær, der er en krydsning mellem hindbær og brombær. Bær er for os følelsen af bare fødder i græsset, der stadig er fugtigt fra natten – og så lige en hurtig tur ud og plukke til morgenmaden. Eller at plukke bær med børnene, hvor flere ender i munden end i skålen og det er bare helt okay. Taybær er tornfrie, så slut med rifter, når der skal plukkes bær eller beskæres. Bærbuske kan sættes både i klynger, bedet eller i græsplænen, så de er lige til at komme til. ‘Buckingham Tayberry’ er en ren vinder, som tænder en længsel efter at plukke bærrene, hvis smag mest af alt minder om skovhindbær og frihed.

Ikke på lager

Rubus ‘Buckingham Tayberry’ – Tornfri Taybær

Farve: Røde bær og grønne blade
Højde: 200-400 cm
Blomstring: Maj-juni, bær til efteråret
Lysforhold: Sol

Denne plante er en krydsning mellem brombær og hindbær. Trives i sol i almindelig havejord. Tornfri Taybær er, som navnet antyder tornfri. Blomsterne er selvbestøvende, og planten kan med fordel espalieres. Frugten: 3 cm. stort, rødligt bær.

Tips: Pluk alle bær eller skær de skud, der har båret frugt bort.
Bærrene på buskene bliver til frø, hvis du ikke plukker dem. Når de bliver til frø, så sår de sig igen og går tilbage til deres oprindelige vilde natur. Og ja, så er naturen jo god til at minde os om, at vi ikke kan styre alt. Så bær er føde for fugle, som så klatter dem ud og de bliver til frø og det vilde kan derfor ses rundt omkring. Men nu ved du, at det sikkert bare er en fugl, som har nydt et lækkert bær-måltid.