Kurv

INSPIRATION I APRIL: Månedens #naturing tips og tilbud

2020 BRUG #NATURING

Step 1: Hvad trænger I mest til lige nu?

En tur udenfor kan hjælpe dig til at finde de ressourcer, du allerede har i dig – det er det, som  #naturing handler om. Alle er igang med hovedrengøring af haven – det er dejligt, bare husk…. 

Hvis vi får flere ressourcer, energi, hjernekapacitet og bliver mentalt skarpere, så hjælper uderummet os til, at vi kan klare mere – og vi kan gøre ting bedre. Så…

Du kommer bedst i gang med din have hvert år, ved

at tænke på den som dit ressource sted.

Derude i haven finder vi de ressourcer, som vi glemmer i farten. Dvs., hvis vi kan mærke, vi kunne bruge at føles os mindre stresset – så kan man designe et uderum, der sender ro til nervesystemet.

Hvorfor gør naturen så godt, kan man så spørge sig selv. Der er mindst 25 overlappende svar i følge et Engelsk universitet – men en vigtig ting er, at det ser ud til, at kroppen – når den finder ro – sætter gang i styrkelsen af sit immunforsvar og nervesystem. Hvis vi konstant er i aktivitet eller beskæftiget med noget, der støjer, så sætter kroppen ikke på samme måde gang i den styrkelse – for så er kroppen mere gearet til at løse her og nu situationerne.

Lige nu mens hele Danmark er under lockdown, så er vores bud på, hvad haven og uderummet kan gøre for jer – at den kan give inspiration. Inspiration til, at I kan finde jeres egen vej, for I skal selv mærke, at det her virker for mig. 

Farver kan f.eks. inspirere jer til ikke at blive kulrede lige nu

Farver er en rigtig god ting at fokusere på lige nu. Skrappe farver – fordi foråret er mørkt, brunt og alt ser trist ud indtil vi får gjort rent. Få en masse dejlige farver ind i jeres bede – og vælg noget, der kan opmuntre jer i mange år frem, nu hvor man kan trænge til netop det, for så bliver haven bare bedre og bedre og tidligere smuk – hvert år. Tænk ikke så meget på hvad der matcher lige her i foåret. Det samme forårsbed kan forandre sig hen mod sommeren, hvis I ønsker andre farver der – eller I kan gøre mere af det samme. Så lige nu, skal du bare gøre præcist det, som du trænger mest til lige nu! 

Eksempler på forårsfest: Udover blomsterløg, som mange af jer nok har luret, at vi er helt tossede med, så er der et meget lille udvalg af stærke forårsstauder, der blomster tidligt og som holder. Primula er en af dem. Kugle Primulaer er ikke vores yndlingsstauder som sådan – men etageprimula og de her få farverige venner – er herlige til at løfte humøret lige nu. Og hvis vi drysser små kugler af farver ud under en busk nu – så kan man ikke se hvilken blomst det er – men kun opfatte farven. Husk det når I vælger blomster. Ikke fortabe jer i detaljer, men træd et skridt tilbage så I kan se klart. Vi ser jo stadig det meste indefra gennem et vindue og som nogle uklare flader derude. Så det handler om at få liv i farverne og få lidt mere knald på, end du måske vil have resten af året. Måske har en nabo eller en lokal butik noget spændende – du kan blive inspireret af. Vi har nøje udvalgt dem her, vi mener, er geniale til et lille pift-up projekt, der lige letter mørket… hvis det er det, du trænger til lige nu.  

 

[ultimate_spacer height=”30″]

Kraftige farver er især godt i en tid hvor jorden er mørk

[ultimate_spacer height=”30″]

Step 2: Fokuser tæt på i foråret

Hvad drømmer I om lige nu? Og kan én lille handling måske gøre en forskel? Ønsker I ro? Leg? Inspiration? Et godt sted at starte er at sætte farver ud. Forskningen viser, at farver har betydning for os, men det er til gengæld meget individuelt, hvilke farver vi reagerer på – og hvordan. Noget forskning tyder på, at pastelfarver giver ro i en have – og kraftige farver stimulerer os positivt. Er du meget stresset ved vi, at kraftige farver modsat nemt kan få en til at føle sig overstimuleret. Den del af teorien stemmer ret godt overens med vores mange års designerfaring.
Men i foråret – trænger vi vist alle – mere end normalt – til at få gang i farverne igen. Det er vores påstand og erfaring – men det er jer det skal gøre en forskel for, så I bestemmer, om det er det I har brug for. Farver kan hjælpe til at snyde med perspektivet. F.eks. gør blåviolette farver, at vi lukker øjet lidt sammen og derfor virker noget til at være længere væk (smart, hvis du skal gøre din have større!…). Mens rødlige toner kan få noget til at virke tættere på.
Bare for sjov, foreslår vi her en nem måde at tage et neutralt område – og gøre kigget lidt mere spændende. Her ser I grønne dejlige ramsløg, men også et lidt dødt område….

Og herunder er det samme kig – hvor vi lige har sat lidt kugle primula ud. Vi elsker ikke en kugleprimula tæt på (citat Emiliemus – dejlige veninde datter) – men det er netop det her, vi gerne vil lære jer. I begyndelsen af foråret er det ikke så vigtigt, hvad der sker langt nede for enden af haven, for det er for koldt at komme derud. Men! Du kan med fordel fokusere på et kig som det her, hvor vi ser indefra huset og ud. Så farverne bliver mere som små bobler. Se her…

Og den slags svævende bobler – DEM elsker vi (selvfølgelig plantet rigtigt i jorden – uden skiltene).

Kan I se, hvad vi mener? Og forestil jer kigget helt indefra? Det er et eksempel på et lille let projekt, som er lige til at gå til. Måske leg med hovedindgangen, morgenkaffevinduet. Altanen, som måske er synlig fra sofaen. Eller det nye kig fra din corona hjemmearbejdsplads, der kan muntre lidt op midt i en mulig forestående isolationsfornemmelse. Og så tag ét kig af gangen og beslut dig for én simpel ting at gøre på det ene kig – og så kan en anden god ide få lov at fylde, når det bliver tid til det næste kig.

Match blomstervalget med jeres drømme og tid

Næste skridt er at matche jeres valg af blomster med jeres drømme… og så lige lave et impulstjek. Det lyder kompliceret, men I vænner jer lynhurtigt til princippet. Vi oplever tit, at vi kan have en tendens til at forelske os i en blomst, uden at tjekke om den egentlig passer til vores temperament, i forhold til vedligehold. Der er ikke noget sjovt ved at have en smuk diva, hvis den bare giver os dårlig samvittighed. Den bliver aldrig helt pæn – fordi vi ikke rigtig orker at gøre det, der skal til = en konstant nagende dårlig samvittighed. Duer ikke!

#Naturing er baseret på, at naturen ikke VIL have noget af os, men at den GIVER os noget. Hvis vi bruger den.

Så inden I lader jer blive grebet af begejstring over en særlig blomst, så mærk efter, hvor meget I faktisk gider nippe og ordne planter? Vi er LUDDOVNE i Adiso. Vi vil helst skabe nye projekter og kigge på dem. Den smule vi så har at lave, NYDER vi så til gengæld, fordi vi ikke er overvældet – eller sat på overarbejde. Og vi har altså MASSEVIS af blomster. I skal bygge haven op, så den passer til JER.

Som en god TV-kok siger: “Vi har snydt lidt…”

Vi har nemlig samlet et udvalg af superstauder, der kræver meget lidt! Så I kan have en vis sikkerhed for, at de bede I bygger, bliver nemme at vedligeholde. Så køber I hos Adiso, så bare slå jer løs. Vores Superstauder er meget fine, stærke og magiske. De klarer sig hvert år og det er en NEM vej til succes. Nogle gange får vi at vide, vi har for få i udvalget – og det er sandt – men det er fordi vi ud af flere hundrede sorter – kun vælger de få, vi synes, er holdbare i længden.

Men nogen gange tager vi da også selv chancer eller lader os gribe af noget, der plinger som guld for en skade! Som en slags kalkuleret slik ting. Dem nupper I bare, alt det I vil – alle vegne fra. Så længe I ved, hvad I går ind til.

Hvis du har nogen planter, du elsker, som du synes, vi mangler – så skriv til os på [email protected]

Hvis de falder ind under vores krav om at være særlig stærke og gode, så tager vi dem gerne ind. Der er sikkert også familiemedlemmer og naboer, der har planter, de synes er fantastiske, men som de har for mange af og som de gerne vil dele. Det er altid en god mulighed – og se så også her et lille bud på vores forårs superstauder. Der er flere inde i webbutikken. Enjoy.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Et udvalg af vores top 20 til plantning lige nu

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]
[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Se hele vores kollektion her

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Step 3: Farvesammensætning

Adisogården

Nu har du i step 1 taget stilling til, hvad du trænger til mere af i haven lige nu. I step 2, hvilket kig/område i haven, du skal fokusere på. Her i step 3, kan du lege med kombinationen af farver.

Hvis I – som mange – faktisk ikke rigtig har en idé til, hvordan I skal sammensætte farverne – så er her et par hurtige lette principper, der så nemt muntrer foråret op.

Kontrast som lime, lysegul og hvid er smukt og fungerer til alt

Hvis I bruger meget kontrast, så sker der MEGET for øjet og det betyder, der sker meget for sindet. Hvis det er det, du trænger til, så er det super. Det kan sagtens være en god ting for at løfte humøret eller få tankerne ud af hovedet.

Tone i tone og mindre kontrast er mere roligt

Siger de principper, som vi vejleder udfra og som gælder for de fleste. Men ægte #naturing handler jo om, hvad der føles godt for dig, så husk at mærke efter.

Mange farver og meget forskelligt – inspirerer og stimulerer vores sanser mere

Meget gang i den og variation skubber MERE til os. Der var bare lige det, at for én, der er meget stresset, kan det føles for voldsomt. Men det fantastiske ved #naturing er,

at I nu kender til principperne og kan mærke efter selv og I kan let lave flere mindre områder, der kan noget forskelligt, for vores humør og interne pres – skifter jo hele tiden. Og det er vigtigt at forstå, at vi har brug for variation. F.eks., hvis I gør meget af det samme på jeres job – eller føler jer uinspireret – så er det GODT med knald på. Giver det mening?

Husk, at hvis I har spørgsmål, så skriv dem endelig til os, vi er OPSATTE på at gøre det nemt for jer. I kan skrive på [email protected] 

Er I lidt i tvivl, lav en base

Det er smadder godt at lave et slags grundbed som en base. Tanken er, at ligesom dem, der bruger make-up, bruger foundation som en base – eller når man skal male – så bruger man en grunder som base – ja, så kan I lave en base med gode stauder i rolige farver, som gør godt. Måske kan I få grundstauder af naboen. SUPER. Hvis ikke, så har vi samlet gode stauder, der kan skabe en base og passer til hvad som helst og som er gode til enhver have. 

Selv 1m2 bed med #naturing for øje – kan være en ren vitaminindsprøjtning

Hvis I skal have planter, der blomstrer eller står flot hele året rundt, skal I have tænkt det hele igennem. Det elsker nogen at gøre – så kan man drømme og være kreativ. Men bliver det uoverskueligt, så foreslår vi, at I bare tager 1m2 ad gangen – og så får I på en nem måde kommet i gang med bede, der på kort tid kan gøre en kæmpe forskel – og på lang sigt – være utrolig nemne at holde. Bliver I fanget og vil lære mere? Skriv til os om mulighederne eller tjek vores kurser og rådgivning ud. Vi er klar på mail: [email protected] eller sms tlf 30450045.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Stauder man aldrig går galt i byen med og som kommer lige om lidt

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]
[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Se hele vores kollektion her

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Læs mere om farvere og se Adiso brevkassen!

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

[aquokka_pageview slug=”portfolio-farver-der-inspirerer”]

[aquokka_pageview slug=”adiso-brevkassen-graesplaenen-i-marts”]

[aquokka_pageview slug=”det-tager-to-minutter-at-lave-en-krukke-med-foraar”]

[aquokka_pageview slug=”amaryllis-holder”]