Kurv

Det er tid til lys og varme

Adiso elsker julegaver

Nem julehygge med naturpynt og stearinlys i flotte farver

Som mørket rammer os ind, får vi lyst til at tænde stearinlysene og nyde den hygge de skaber. Og det er lige gået op for os, at det der stresser ved julen jo tit er alle de beslutninger man skal tage. Når man først har råvarerne i hus - gode råvarer - så bliver det ren mindfullness at lege med tingene. Derfor er det en virkelig god ide at kombinere valg af lys med naturens pynt, for det gør alting SÅ meget nemmere.

Det er som om al natur passer sammen – så man behøver ikke være kunstner for at kunne sætte noget sammen. Se f.eks. her et foto fra Adiso Sæson Flower Box for December, som vi har besluttet man kan købe hele december… hvis nu nogen af jer mangler pynt. At få bare seks forskellige ting har LEGO engang regnet ud hvad giver af muligheder. De lavede engang en brik med 6 brikker og undersøgte, hvor mange der kunne få dne til blive til en and. Tallet endte på 915,103,765! Så i Adiso kassen i December har vi  mindst seks ting man kan sammensætte – og værsgod at gå i gang. Her er inspiration til kombinationer:

Stearinlys har lidt fået et dårligt rygte på grund af deres påvirkning af indeklimaet, men vi har valgt nogle super allergivenlige, håndlavede danske kvalitetslys. Ester og Erik har lavet dem i Danmark ud fra mottoet: Det udenpå skal være lige så stærkt og smukt som det indeni. Ligesom mennesker. Klik her for tflere tips og eksempler på dejlige lysfarver og natupynt sat sammen.

Jørgen er en anden dansk lysproducent. Han har lavet vores bloklys, som brænder fra 36 – 70 timer alt efter størrelse. Hvis du brænder dem helt ud til kanten, første gang de er tændt, så kommer det smukkeste edderkoppespind frem, når de langsomt brænder videre.

Vi lover, de vil stjæle din opmærksomhed og tømme hovedet pause. Og spindet ser så skønt ud sammen med natyrpynten.

Når du skal vælge lys til din adventskrans, så er der nogle simple greb, du kan tage. Leg med farverne på lysene og den stemning, de spejler i os. Hygge, afslapning kan være dejligt i mørke toner. Når vi har brug for at skabe energi, vælger vi at tænde lys i smukke klare farver. Men det kan også være vinterens farver, vi ønsker at trække med indenfor. Se f.eks. denne her gren med lilla på – det er da lige til at blive høj af – at naturen kan sådan nogle farver? For os er det naturpynten, der får lov at styre lysvalget pt.

Lys ude som inde – som i os selv er vigtigt… måske især i den mørke tid. Når du vælger farver ud fra en stemning, så tænk også over, hvordan de kan stemme i med andre elementer i rummet. Farveklatter fordelt i rummet kan lede blikket rundt og give en god fornemmelse af, hvor du er.

Du kan også gøre det modsatte ved at sætte maks farve på et område, der så danner en slags fokus væk fra alt andet omkring dig. Tone i tone giver ro. Kontraster og farvespil stimulerer modsat sanserne. Det er et par enkelte simple greb til, hvordan du kan bygge en stemning.

Vi har nu flere flotte farver til julefesten…

Her er et lille udvalg.

Læg også lige mærke til stagerne, som er så enkle, at de på smukkeste vis leder dit blik videre til lysets flamme og giver plads til den lille pause.

Vi synes Ester og Erik er en ny klassiker.

Husløg er også geniale. Du ka tage jorden af dem og bare støve dem lidt og de kan holde i uger på den måde.

Eller bruge et hav af farver, hvis du er til det. Der er bare ingen regler – kun hjertet der taler.

Hvis du ikke har lys eller natur pynt nok selv fra dit lokalområde – eller ligesom alle andre – bare ikke rigtig kan finde energien til det hele, så kan du selvfølgelig få det hos os – tilsendt lige til døren.

[ultimate_spacer height=”50″ height_on_tabs=”20″ height_on_tabs_portrait=”20″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

LYS DER HYGGER INDE OG UDE

[etheme_products outofstock=”” ids=”18728, 17910, 20293, 24385″]

Lyskæder, til både juletræ og udehygge

VI HAR EN KÆMPE NYHED MED SOLCELLEDREVNE LYSKÆDER! Forestil dig du kan sætte lys hvorsomhelst – fordi du ikke behøver nogen ledning – og i stedet kan have lyskæde tændt – med et solcellepanel! DET HAR VI NU. Nøj det er både sjovt at lege med og ret så awesome (altså FEDT nogen opfinder det ik?)

For os skal lysene være varme og blide og have den helt rigtige hvide farve, som mor Ulla lærte os, da hun testede mere end 100 lyskæder for at finde de helt rigtige til Adiso butikken de første år. Nu kan vi selv og vi har fundet de smukkeste solcelledrevne lyskæder. De skal på klatreplanterne i år. Deres brune grene lyser op som en blød lampe og kan rette vores blikke videre hen mod det, vi gerne vil fremhæve. Jaja – sådan kan lys – vise vej. Nu uden at trække ledninger rundt i et væk og dermed også med mulighed for spontant at lege mere med hvordan lyset virker. Nemt… Win win. WE LOVE IT!

Se på foto –

en helt almindelig lyskæde, men den er solcelledrevet. Det vil sige, den er drevet af solens energi og at den ikke skal sættes i en stikkontakt udenfor! Den lyser med den helt rigtige farve og styrke. Så er det pludselig nemt at sige velkommen til kære venner og familier og gøre mørket til vores ven. Og så er det grønt!

Tidligere har vi brugt timer på at trække ledninger rundt, når lyskæderne skulle op. Men nu gør vi op med, at det enten skal være funktionelt eller smukt. Vi vil have det skal være hyggeligt, smart og… enormt let at få sat op og vedligeholde.

“Solcelledrevet lys – dvs. lys alle de steder, vi ønsker”

Ingen ledninger betyder også, at vi kan kaste lys alle de steder, vi ønsker. På vejen, træerne eller det mørke skur i hjørnet. Hvis man skal trække ledninger, skal alt være så gennemtænkt: Enten skal de være gravet ned – eller også bliver det hurtigt grimt, fordi ledningerne ligger over jorden vinteren over. Det er irriterende. Og dyrt. Og vi ved, hvor magisk naturen kan være, hvis vi lyser den op, så vi VILLE have gang i noget federe. Så vi fik nok. Vi har ledt med lys og lygte efter nogle, der kan få solcelledrevne lamper til at virke om vinteren.

Vi har fundet to drenge, der har en mission om at lave lys, der kan lyse hele vinteren ved hjælp af solceller. De er oven i købet danskere! YES! Så vi tester og leger med dem. Vi designer – de står for funktionen. Det er SÅ fedt. Da vi er lidt utålmodige, har vi spurgt, om ikke vi kan have noget allerede nu, der virker. De har fundet de solcelledrevne lyskæder: Ingen ledninger – nemt at sætte op – og med det helt rigtige smukke lys. Og så er det jo bare sådan en grøn tankegang. WE LOVE IT. Så der findes en smule allerede nu – og så udvikler vi sammen videre på egne serier, der kan MERE. FEDT.

Allerede i år, kan du altså SÅ nemt som ingenting sætte smukt lys op udenfor dit hjem – med vores nye kollektion af lyskæder og lyspærer. Vi har selvfølgelig også lidt tilbage af det gamle.

 

[ultimate_spacer height=”50″ height_on_tabs=”20″ height_on_tabs_portrait=”20″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

STEARINLYS OG BLOKLYS

[etheme_products outofstock=”” ids=”31584, 31576, 23996, 24047″]

Hoveddøren og indenfor - byd velkommen

Det tager kun få minutter at lave noget, der gør dig i godt humør ved hoveddøren. Det er ikke kun til gæster! Flere ideer til jer her:

 

Vi siger VELKOMMEN til alle i den mørke tid. Med lys, lanterner, bål og lyskæder. Nogle går amok og tænder hele huset i lys lue. Det kan få andre til at tage afstand… nej det er altså for meget. Og sådan kan vi have travlt med at mene en masse om andre – og dømme om det eller det er for meget. For hvorfor skal folk egentlig ikke udfolde sig som de lyster? Ork ja, den kan vi godt tænke lidt over. Vi har samlet lidt til hoveddøren, så du kan invitere til den kommende ferietid med en magisk stemning. Og vi har lidt indenfor, som er så fint til fest og farver.

PS… har I set v0res bæredygtige optændingskogle? Hvis I mangler en lille værtsgave eller julegave?

Vi har fundet en bæredygtig optændingskogle, der

brænder så godt den kan erstatte noget af mængden af optændingsbrænde – og så inviterer den bare til hygge, når den ligger ved siden af pejsen i en stor spand. Det var en tysk mand, der blev træt af al den gift og han fortalte detaljeret, hvordan en bivokset kogle tænder op i pejsen eller bålfadet – uden nogen som helst giftige stoffer. Nu har vi prøvet den af i flere år og må konstatere, den er fuldstændig genial. Og vi er de eneste i Danmark, der har dem. Juhu. Det er super fedt, lige indtil vi prøvede at google os selv – for kan man finde den? Nej da… pfft. – så hvad gør man så???……

Absolut ingen kan finde den fantastiske optændingskogle – så endnu en ting på to-do-listen til os. Den er så genial, at man kun køber den lille pakke første gang. Herefter går man stort! Sig det gerne videre til andre, imens vi prøver at hitte rede i, hvorfor Google absolut ikke kan finde vores grønne optændingskogle! 

Samtidig vil vi lige sige, at vores solcelle lyskæder kan oplades med usb og bliver købt af mange indenfor til juletræet, opslagstavlen, børneværelset og andre fantastiske stemningsfyldte muligheder. Den er vi glad for. 

[ultimate_spacer height=”50″ height_on_tabs=”20″ height_on_tabs_portrait=”20″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

Fine stemningsskabere fra optænding i pejsen til lanternen ved hoveddøren

[etheme_products outofstock=”” ids=”21214, 18519, 23526, 23996″]
[ultimate_spacer height=”50″ height_on_tabs=”20″ height_on_tabs_portrait=”20″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

Aktuelle artikler

[aquokka_pageview slug=”9-3-4-grunde-til-hvorfor-vi-elsker-jul”]

[aquokka_pageview slug=”en-fin-adventskrans”]

[aquokka_pageview slug=”det-tager-to-minutter-at-lave-en-krukke-med-foraar”]

[aquokka_pageview slug=”elsker-hjemmelavet”]

[ultimate_spacer height=”50″ height_on_tabs=”20″ height_on_tabs_portrait=”20″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

Aktuelle tilbud

  • 90,00 kr. Tilføj til kurv
  • 59,50 kr. Tilføj til kurv
  • 99,50 kr. Tilføj til kurv
  • 34,50 kr. Tilføj til kurv