Kurv

INSPIRATION I JUNI OG JULI: #naturing tips og tilbud

2020 BRUG #NATURING

Step 1: Hvad skal ferien give dig?

Feriestemning i egen have – det er vores mål for sommeren, nu hvor vi skal være mere hjemme end vi lige havde planlagt. Men hvad er feriestemning for dig? Og hvad trænger du mest til lige nu, hvor sommeren er her? 

Vi ved fra vores arbejde med #naturing – og al den viden der ligger bag – at naturen har dokumenterede helende egenskaber og dem kan du få glæde af i dit eget uderum. Om det er i haven, på altanen eller i den fælles gård, så kan vi få flere ressourcer, mere energi, blive mentalt skarpere, når vi bringer naturen i spil tæt på os. Noget af det, som en god ferie også gerne skulle give.
Så er der selvfølgelig oplevelsesdelen, som også er en stor del af en god ferie og måske skal det retænkes lidt hjemme, men mon ikke vi kan inspirere lidt til det…  

Du kommer bedst i gang med at skabe (mere) sommerferiestemning i din have ved at tænke på den som din legeplads.

Når du tænker ferie, hvad er det så det skal give dig. Prøv at gå ud i din have og mærk efter. Trænger du til ro og afslapning, til et energiboost som et ingefærshot når det virkelig river eller til sysleri uden tidspres og hygge med familie og venner. De fleste af os nok lidt af det hele. Men start med at få det på plads for dig selv og inddrag gerne din familie, så alles behov kommer i spil. 

Hvis du og din familie skulle have været ude at rejse – eller hvis I i familien bare har noget, som bare er feriestemning for jer – så er det en god start til hurtigt at blive sporet ind på, hvad der kan være feriestemning hjemme. Det kan f.eks. være lyden fra bambus eller friske bær eller klatreplanter i smukke skarpe farver. Det kan være eksotisk natur, en dejlig terrasse at nyde en aftendrink på eller muligheden for at spille spil med sine børn. Eller at have børnene tæt på, når de leger og de voksne måske læser en bog, tager en middagslur eller bare sysler. Hvad er det egentlig lige, der skaber feriestemning for dig og din familie?  

Eksempler på hvordan planter kan skabe feriestemning:
Skarpe farver sat sammen – f.eks. lilla og pink eller lilla og orange. Smukke klatreplanter, der bløder kanter og skarpe hjørner op og overvælder os med deres blomsterpragt. Overdådighed skabt af mange af det samme sat sammen. Høje stauder, der imponerer enten med deres fylde eller deres spir, der tiltrækker blikket. Eller bladenes vislen i vinden, som bringer helt andre sanser i spil.  
 
 

 

[ultimate_spacer height=”30″]

Stauder og planter er en hurtig vej til at skabe feriestemning

[ultimate_spacer height=”30″]

Step 2: En kvadratmeter gør en forskel

Feriestemning – hvad er det lille for mig og min familie… For mange er det i hvert fald ikke havearbejde og haven må ikke blive endnu et to-do projekt i ferien, for der skal være tid til alt det andet, der måske ikke er så meget tid til i hverdagen. Men inden du lukker ned for drømmene, hvad er det så, du ser for dig lige nu her? Vi ved af erfaring, at med ganske små initiativer eller en enkel kvadratmeter, kan du skabe noget, der gør en forskel. 

Sammen – hver for sig: 
Vi elsker at designe for børn og vi oplever tit, at ved at tænke i rum, hvor både børn og voksne kan lave noget de synes er sjovt eller dejligt, så bliver alle gladere. Ofte deler vi havens rum så meget op, at vi kommer til at miste kontakten til hinanden, når vi er ude i haven. Børnenes aktiviteter bliver tit flyttet ned bagerst i haven, når de bliver gamle nok til at kunne lege alene. Pergolaen på billedet herover har både plads til at dagdrømme og tælle skyer på gyngen og fordybe sig i en god bog. Sammen – eller hver for sig.
Måske kan du tænke i, om der kan skabes et nyt rum eller sted i haven, hvor I kan hænge ud sammen – hver for sig – med planter og stauder,  Det handler om at få skabt minimum to sider, som giver læ og afskærmning, så stenaldermennesket i os kan få tryghed og slappe af. Og så er det altid godt, hvis der er noget smukt at kigge på, som for eksempel nogle flotte stauder. 
Du kan læse meget mere om, hvordan vi designer under ‘Inspiration’.  

En god fælles aktivitet, kan også skabe feriestemning

Ida var i Go’ Morgen Danmark for at bygge et bålsted til Puk Elgård. Det var en super sjov oplevelse – og på 1,5 time lykkedes det faktisk at 1) måle af til bålstedet med mel, 2) grave græs af med muller, 3) lægge marksten gratis fra bondemanden og 4) hælde lidt sand i bunden købt i det nærmeste gør-det-selv-supermarked. MEN også at plante blomster og skabe udsigt, sætte en stor bambus som afkærmning og placere en bænk. De ekstra ting, som skaber stemning og skubber på sanserne og som vi oplever lokker os ud til at lave bål og hygge… Ellers kan det nogle gange bare godt ende med, at vi ikke får det brugt. 

Match indsatsen med drømme og tid
Find det ene sted eller den ene kvadratmeter, som kommer til at gøre den største forskel for dig og din familie. Og husk at med ganske få planter og stauder, kan du opnå en kæmpe forskel. Nåste skridt er så at matche valg af blomster med det du har fundet frem til og nu drømmer om… og så lige lave et impulstjek. Det lyder kompliceret, men du vænner dig lynhurtigt til princippet. Vi oplever tit, at vi kan have en tendens til at forelske os i en blomst, uden at tjekke om den egentlig passer til vores temperament, i forhold til vedligehold. Der er ikke noget sjovt ved at have en smuk diva, hvis den bare giver os dårlig samvittighed. Den bliver aldrig helt pæn – fordi vi ikke rigtig orker at gøre det, der skal til = en konstant nagende dårlig samvittighed. Duer ikke!

#Naturing er baseret på, at naturen ikke VIL have noget af os, men at den GIVER os noget. Hvis vi bruger den.

Så inden du lader dig blive grebet af begejstring over en særlig blomst, så mærk efter, hvor meget du faktisk gider nippe og ordne planter? Vi er LUDDOVNE i Adiso. Vi vil helst skabe nye projekter og kigge på dem. Den smule vi så har at lave, NYDER vi så til gengæld, fordi vi ikke er overvældet – eller sat på overarbejde. Og vi har altså MASSEVIS af blomster. Du skal bygge haven op, så den passer til JER.

Som en god TV-kok siger: “Vi har snydt lidt…”

Vi har nemlig samlet et udvalg af superstauder, der kræver meget lidt! Så du kan have en vis sikkerhed for, at de bede du bygger, bliver nemme at vedligeholde. Så køber du hos Adiso, så bare slå dig løs. Vores Superstauder er meget fine, stærke og magiske. De klarer sig hvert år og det er en NEM vej til succes. Nogle gange får vi at vide, vi har for få i udvalget – og det er sandt – men det er fordi vi ud af flere hundrede sorter – kun vælger de få, vi synes, er holdbare i længden.

Men nogen gange tager vi da også selv chancer eller lader os gribe af noget, der plinger som guld for en skade! Som en slags kalkuleret slik ting. Dem nupper du bare, alt det du vil – alle vegne fra. Så længe du ved, hvad du går ind til.

Hvis du har nogen planter, du elsker, som du synes, vi mangler – så skriv til os på [email protected]

Hvis de falder ind under vores krav om at være særlig stærke og gode, så tager vi dem gerne ind. Der er sikkert også familiemedlemmer og naboer, der har planter, de synes er fantastiske, men som de har for mange af og som de gerne vil dele. Det er altid en god mulighed – og se så også her et lille bud på vores superstauder. Der er flere inde i webbutikken. Enjoy.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Et udvalgt af Adiso's top 20 til plantning nu - sådan får du magiske udsigtspunkter i hele ferien

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]
[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Se hele vores kollektion her

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Step 3: Farver og muligheder for at komme videre

Adisogården

Nu har du i step 1 taget stilling til, hvilken stemning ferie er forbundet med og hvad den skal give dig og din familie. I step 2, hvilket kig/område i haven, der med en lille forskel kan skabe ekstra feriestemning og ferieliv i haven. Her i step 3, kan du lege med kombinationen af farver og strukturer.

Hvis du – som mange – faktisk ikke rigtig har en idé til, hvordan du skal sammensætte stauderne – så er her et par hurtige lette principper: 

Kontrast som lime, lysegul og hvid er smukt og fungerer til alt

Hvis du bruger de her farver til at skabe kontrast, så sker der MEGET for øjet og det betyder, der sker meget for sindet. Hvis det lyder som ferie og det lige er det, du og din familie trænger til, så er det super. Kontraster kan løfte humøret eller få tankerne ud af hovedet. 

Tone i tone og mindre kontrast er mere roligt

Siger de principper, som vi vejleder udfra og som gælder for de fleste. Men ægte #naturing handler jo om, hvad der føles godt for dig, så husk at mærke efter. Hvis du gerne vil vide mere om farver, strukturer og hvad der skaber ro for de fleste, så har vi skrevet om det her.

Mange farver og meget forskelligt – inspirerer og stimulerer vores sanser mere

Meget gang i den og variation skubber MERE til os. Der var bare lige det, at for én, der er meget stresset, kan det føles for voldsomt. Men det fantastiske ved #naturing er, at når du nu kender til principperne og kan mærke efter selv, så kan du også vælge at lave flere mindre områder, der kan noget forskelligt, for stemningen og humøret og måske det interne pres. Vi oplever, at vores behov jo skifter hele tiden og at vi har brug for variation. F.eks., hvis man gør meget af det samme på sit job – eller føler sig uinspireret – så er det GODT med knald på i haven. Giver det mening?

Husk, at hvis du har spørgsmål, så skriv dem endelig til os, vi er OPSATTE på at gøre det nemt for jer alle. Du kan skrive på [email protected]

Bliver du fanget og vil lære mere? For det kan ferien jo altså også helt klart bruges til, så skriv til os om mulighederne eller tjek vores kurser og rådgivning ud. Vi designer gerne sammen med dig og skaber liv i haven – uanset om det er ferie eller ej.
Vi er klar på mail: [email protected] eller sms tlf 30450045. 

Du kan også se vores webinar om #naturing, når det passer i din kalender – f.eks. nu :0)

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Inspiration til farvekombinationer

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]
[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Se hele vores kollektion her

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]