Kurv

MARTS TO DO

4 hacks til et liv uden ukrudt

Tip nr. 1: Blomsterløg overskygger ukrudt

Blomsterløg giver mindre ukrudt. Nu har jeg sagt måske i flere år, men nu vover vi os ud i – DET GØR det. Så marts måned, der laver vi snydehacks så det vil noget. Vi har det sådan i marts, at vi ALDRIG har nået alt det vi ville. Der er så meget vi burde have nået? Jeg kunne være unfair og sige, det er fordi vi har 5 PALLER med blomsterløg, men det er bare ynk. Vores ambitioner og manglende evne til at nå i mål med dem alle har i stedet for at lave en selvfortælling om at nu må vi også være realistiske – kastet os ud i at eksperimentere. For fire år siden testede vi HVOR dovent vi faktisk kunne gøre tingene. Vi kastede løgene OVENPÅ jorden og lagde grus oven på. Tænk sig. De kom ALLE sammen – og faktisk endnu bedre år to. Og der hvor der kommer blomsterløg, kommer de gode flerårige stauder, men meget mindre ukrudt. Det her foto er år fire – det pibler op. Så nu gør vi det igen. ALT det vi ikke har fået lagt i jorden (IGEN). Vi kaster det oven på mudder, sne, ukrudt – og kaster sand eller grus ovenpå. Måske et eksperiment for dig?

Tip nr. 2: Kast blade og kviste IND i bedene

Vi kan godt få lyst til at rydde OP nu. Fjerne døde kviste, grene, giv de forskellige spirende ting lidt plads. Ren mørk jord rundt om det der gror. Det ser da pænere ud. LAD VÆR! Det ødelægger naturens kredsløb i din have – og er en BØR ting, der er gået i arv fra generation til generation, men vi tror også det er derfor blomsterbede har et ry for at kræve meget. Vi inviterer til ukrudt, fordi vi blander os. Bar jord efterlader jorden ubeskyttet mod kulde, udtørring og slagregn. Vi fjerner regnormene og smådyrenes føde. De små nyttedyr har fået fjernet deres sovepladser lige her mellem vinter og forår. Så vi befrier os selv. Ordn i stedet alle kanterne på bederne og kast det overskydende ind i bedene. Det forhindrer ukrudt i at komme op. Det udfordrer vores trang til at få styr på ting – det BØR vi jo gøre ik? #Naturing spejler sig i naturen og siger nej tak lige nu. Vi kan godt… vi kan godt…

Tip nr. 3: Led øjet hen på noget, der gør glad?

Nu er alle butikkerne fyldt med noget der er fremdyrket. Det er nu vi gerne må købe, hvad som helst, der blomstrer og sætte det som blikfang. Bare se de flotte perlehyacinter. Gør det ude som inde. Køb noget i Netto og stil frem på bordet. Lagde du f.eks. mærke til skovlen, der står op af vinduet på fotoet? Hvis nej – der kan du bare se. Blikfang. Hvis ja. Ok. Så skal dit blikfang måske være lidt større og du kan ordne møbler, skovlen og alt det menneskeskabte. Find en balance mellem at give slip og gøre, som passer DIG. Vi kommer af naturen. Vi er trænet til at acceptere naturen. Men vi er også blevet civiliseret. Hvis du nu ved, at formuldningen er til for naturens kredsløb – så kan de bedre nyde det du sætter frem måske? Prøv dig frem. Vi er alle forskellige, og der er ikke noget rigtigt og forkert.

 

Tip nr. 4: Afled dig selv med projekter, der gør dig glad

Når du har drønet rundt og lavet kanter i solen, fået dig en kop dampende varm kop te eller kaffe – fået ringet til en god ven, mens du får hældt blade ind på dit bed og du STADIG har rastløshed for ting du bør ordne, så afled dig hen til noget du kan være med i. Eller spring bare direkte herhen. ALLE kan være med til at spire – også selvom du måske kan være i tvivl om, hvor meget du orker eller måske fysisk kan klare som projekt. Vi behøves ikke kunne lykkes realistisk i mål med #naturing. Vi må godt bare prøve noget og så se og mærke undervejs, hvad vi er med på. Start med f.eks. at få en såbakke sendt til døren. Så frø i og sæt bakken i en vindueskarm. Et skridt ad gangen. Når 24 små nye venner har brug for mere plads, kan du igen brække det op og hjælpe 1-2 ad gangen. Små bitte skridt – ligesom i livet. Og når det bliver næste skridt så skriver vi om det igen. Naturen er nu ganske klog.

Blomsterløg, der kan tåle at blive afprøvet ovenpå jorden

Vi kan selvfølgelig ikke garantere vores teknik virker hos alle. Men vi har på Adiso HQ (Head Quarters) hård mudret svært tilgængelig jord – og lykkes. Vi sælger dem til 50% så du kan tåle at alt ikke lykkes. Er du i tvivl så nøjes med mindre og lav et skråt spadestik. Bare husk, hvor intet vover intet vinder. Hvad kan du opnå? Hvad er det værste der kan ske? Sjovt som haven kan berøre vores inderste issues ikke? Her er blomsterløg der kan plantes i marts.

 • -50%

  27,95 kr. Tilføj til kurv
 • -50%

  9,95 kr. Tilføj til kurv
 • -51%

  12,25 kr. Tilføj til kurv
 • -51%

  7,25 kr. Tilføj til kurv

Led øjet hen på noget der er fint NU

Fuglene bliver garanteret glade for lidt sne support – og deres farver er helt fantastiske i øjeblikket.  Det er mindfullnes fra vinduet, så skynd dig forbi rodet og hen til dit vindue. Eller F.eks. de her lanterne er lavet, så de matcher naturens farver. De findes i fire faver. Du kan også købe en hornviol i Netto og måske er den ikke lige så stærk, men altså… skidt pyt ikke? Vi får nok snart mere klart forårshalløj i Adiso også, så følg med på bloggen.

 • 170,00 kr. Tilføj til kurv
 • 89,00 kr. Tilføj til kurv
 • 89,00 kr. Tilføj til kurv
 • 999,00 kr. Tilføj til kurv

Afledning kan også være at få noget nyt til at spire

Vi har denne her fantastiske grøntsagskasse, som er et sjovt projekt til familien eller faktisk også bare til dig selv. Hvem har sagt vi ikke må føle os som børn, når vi skal lege? Og så er det jo nemt for det hele er i en pakke. Derby bakken er også en vi bruger som såbakke i stuen. Høstkurven bruger vi til at luge med – for så står den bare der og gør ingen fortræd, når man lige gik fra opgaven før tid (eller er vi de eneste?) Og så har vi solgt årets første hængekøje. Det kan vi godt forstå. En kæmpe dyne i den og så en soltur med en man holder af i armen? Lav et kliksystem i hver ende og du kan klikke den af og på med et snuptag – og sådan kan man have hængekøje ude hele året rundt.

 • 219,00 kr. Tilføj til kurv
 • 529,00 kr. Tilføj til kurv
 • Hængekøje Adiso