Kurv

Artikel: 4 til performance øgning på arbejde – med planters hjælp

Mental STIMULI

#naturing: 4 tips til hvordan indendørs planter skærper fokus på arbejdspladsen

Tip nr. 1: Planter skærper koncentrationsevnen

Folk, der arbejder i et rum med flere stueplanter, er i stand til at arbejde længere og med større præcision. Fra vi lavede videoen til vi skrev blog’en her færdig har vi fundet i alt 1100 studier på indendørs planter og deres effekt på os mennesker. Det er vigtigt, fordi vi tilbringer 80-90% af vores tide indenfor. Flere forskningsstudier viser en sammenhæng mellem det at være omgivet af flere planter – og en øget koncentrationsevne, fokus og endda hukommelse.  
Man mener det skyldes at plantens mere organiske bevægelser er så naturligt for os mennesker, at det lige giver hjernen en indirekte opmærksomhed – og det får den hjernedel der bruger den direkte opmærksomhed en kort lille pause – og når det sker lader den del af hjernen straks op. Åbenbart er vi naturligt tiltrukket af grønt og og kigger over på planterne helt naturligt – og lader derfor hjernen op præcis som den har brug for. Det er en win, der er så stor og en viden så ny, at vi selv i Adiso nok må indse vi skal have FLERE planter ind på vores skriveborde.

Tip nr. 2: Planter hjælper mod skærmtræthed

Vi ved det blå lys aktiverer stress i hjernen. Studier har fundet, at bare det at have en håndfuld planter i et arbejdslokale, reducerer stress hormoner og giver hjernen mere ro. Når det grøn åbenbart tiltrækker øjnene hos os mennesker – får vi en lille pause. Det aflaster straks hjernen også i forhold til det indendørs kunstige lys fra lamper og skærme.

Tip nr. 3: Øger blodcirkulationen i hjernen

Dårligt blodomløb og utilstrækkelig ilt er en af de mest almindelige årsager til, at man føler sig tåget eller “træt” i hjernen. Vi føler os udmattede og trætte hele tiden og hjernen holder op med at fungere. Den slags er kimen til stress, men også kimen til angst. Angst har især været kendt som en, der kan forværre din blodforsyning og dermed dit iltindtag. 
Planter trækker kulilte ind og giver ilt ud. Så rummet bliver simpelthen bedre cirkuleret og fyldt med ilt og dt øger blodcirkulationen i hjernen. 

Tip nr. 4: Planter kan fungere som akustik "væg"

I åbne kontorlandskaber kan planter optage lyden og give mere ro i omgivelserne. Planterne optager ekstra larm. Og det er bare nogle af de mange eksempler, der gør at et studie på 7.600 kontorer i 16 lande, viste at 58% af alle kontorer havde ikke en eneste plante. De kontorer med planter kunne påvise en 15% øget velvære og en 6% øget produktivitetsevne. Hvordan de lige regnede den præcist ud, gad vi godt vide, men der er vist ikke nogen tvivl om virkningen. 

Tilmelding til nyhedsbrev

Høje Stueplanter - til afskærmning og ro

Her er eksempler på høje grønne planter, der kan give super dejlig ro. Du kan også søge på høje stueplanter – vi har mange flere.

 • 579,00 kr. Tilføj til kurv
 • 424,00 kr. Tilføj til kurv
 • 799,00 kr. Tilføj til kurv
 • 879,00 kr. Tilføj til kurv

Stueplanter der kan være en god lille pause"skærm" væk fra skærmen

Stueplanter med mønstre og farver og stimulerer, der kan være godt til at løfte – give energi.

Husk! Du kan søge efter flere størrelser under kategorien stueplanter.

 • 339,00 kr. Tilføj til kurv
 • 669,00 kr. Tilføj til kurv
 • 699,00 kr. Tilføj til kurv
 • 319,00 kr. Tilføj til kurv

Stueplanter der kan tåle meget lidt lys

Du vil blive overrasket. De fleste stueplanter kan faktisk tåle rigtig meget lidt lys og man kan altså bare flytte dem lidt rundt. De fleste har det endda hårdt med at stå direkte i vinduet så hellere inde på bordene. Her har vi udvalgt de planter, der kan tåle mindre lys. Husk! De kan fås i flere højder,

 • 299,00 kr. Tilføj til kurv
 • 165,00 kr. Tilføj til kurv
 • 339,00 kr. Tilføj til kurv
 • 475,00 kr. Tilføj til kurv