Kurv

Blomsterløgsguide

Guide til Blomsterløg

Fem tips til at vælge og sætte årets blomsterløg skridt for skridt

1: Lav en #naturing hilsen til dig selv

Hvad skal blomsterløgene minde dig om, når de kommer op i foråret?

Der er fire ord, som aller mest går igen, når vi designer. Hvor vigtigt er det for dig med Ro, Inspiration, Leg og Socialt liv? F.eks. ro – så er pastelfarver godt? Eller leg. Noget sprudlende og farverigt kan invitere til leg. Hvad med noget der bare gør man får lyst til at sætte sig ud og få en kaffe med en god ven i den tidlige forårssål? Sæt noget der lokker dig, måske fordi du skal se den i detaljer – eller fordi der er så mange. Eller måske fordi I skal plukke af den? #naturing er en bevidsthed om at påvirke dit eget humør – derhen hvor du ku bruge noget opbakning. Det gode ved planter er, at de ALDRIG dømmer dig. Du kan komme til at overdrive, så kan du blive over sansestimuleret, men jeg vil alligevel sige at til foråret bliver man næsten altid glad for mere med mer på. Synes du det er på tide at slippe kontrollen lidt? Jamen så smide noget tilfældigt i kurven og prøv noget du ikke ved, hvordan ender. Det her med at sende en hilsen til sig selv frem i tiden er VIRKELIG sjovt. 

 

2: Tidlige blomsterløg kan agere som lys

Vælg de tidligste blomsterløg, så du får farvemagi, når alt andet stadig er mørkt og brunt

De allerførste blomsterløg kan du se komme op af jorden allerede slut vinter. Det gør glad. Vintergækker og krokus er blandt de tidlige. På det tidspunkt er det mørkt. Der er intet, der blomstrer. Så, hvor skal der være et lille glimt af farve og forår til at muntre dig op. Bare en lille plet kan gøre dig glad i låget. Den plet, du investerer i nu – giver tusindfold igen. Så skal du kunne se dem, når du kigger ud af morgenkaffevinduet eller når du kommer hjem fra arbejde. Eller måske begge steder. Man KAN ikke få nok af de tidligste forårsløg! 

Se nogen af vores tidligste blomsterløg

3: #naturing, når du kommer hjem fra job kan f.eks. være at slippe taget

Forestil du kommer hjem efter arbejder i februar marts måned. Alt er brunt og mørt - men så... har du sendt dig selv en lille kærlig hilsen - hvad vil du gerne sige til dig selv?

I forskningen taler vi om fænomenologien. At din egen opfattelse er din egen sandhed. #naturing handler om at bygge DIT univers op, så du får mindet dig selv om det, der betyder noget for dig. Vilde farver kan være fantastiske til at få os til at vågne op og slukke for automatpiloten. Et hav af rødt får nogle af os ud af travlheden, så vi er tilstede lige nu og her. For andre tænder et rødt hav for en alarm. Men der er ikke noget rigtigt og forkert. Det er helt personligt. Måske er der allerede input nok i livet. Så vil de fleste reagere rolige med pastelfarver og føle det får os til at
trække vejret helt ned i maven. Hvad skal du møde, når du kommer hjem – en lang dag på arbejde? 

 

4: Morgenhumør hilsen

Det er tidlig morgen og stadig så koldt, at du skal tage dig sammen for at komme ud. Du kigger ud af dit vindue med din dampende te eller kaffe. Hvad kigger du på?

Skal du inspireres? Overraskes? Så gør noget andet end du plejer med dine blomsterløg og få et godt grin hver morgen over dit tossede forsøg. Skal du nyde en form, der bare gør noget i hjertet? Former kan på samme måde bruges til at skabe en reaktion hos os. Tulipaner med fryns, der lidt siger, der er mere i mig, end du tror! Bløde former, der inviterer og byder velkommen. Eller store blomsterhoveder, der stikker modigt frem over det meste og skaber struktur i dit hoved? Der findes også blomsterløg der bliver op til to meter høje, som den her Robustus.  Hvad skal jumpstarte din morgen? 

Leg med former og farver

#Naturing er en besked til dig i fremtiden

Alt hvad du vælger nu – har du sikkert glemt alt om til foråret. Og så er det sjove jo igen lige at mærke efter: Valgte jeg virkelig alle de farver? Hmm… måske fordi jeg skulle have gang i den? Og det fik jeg da i den grad handlet på. Eller… Hvorfor skulle jeg have så meget ro der i efteråret?… Dér er jeg da ikke mere. Og andre gange rammer man helt plet. Og ligegyldig hvad, så bliver man så glad for at give sig selv lidt omtanke. Det er sjovt og hyggeligt. På en livsbekræftende måde. Og du kan have mange ideer. Du kan plante helt til frosten sætter ind. Vi har plantet tulipaner helt ind i februar, så bare nup en smule ad gangen og sæt dem mens efterårets flotte røde toner synger en sidste sang. Vi synes altid vi har for få til vasen og når vi står der i foråret ærger det os, for de er jo meget billigere. Så i år går vi bananas.

Her er hvad vores kunder siger

Stine

Adiso taler til hjertet, til velværefølelsen i en og så udfordres ens umiddelbare mindset. Deres tilgang er ikke, hvad man finder i diverse havedesign magasiner, men stiller skarpt på, hvad uderummet skal gøre for en; hvilken følelse man søger og hvordan man ser sig selv bruge uderummet. Oveni det, så har de virkelig god smag, er æstetisk dygtige og meget nærværende. Vil til enhver tid vælge at rådføre mig med dem inden jeg starter op på nye uderumsprojekter – det fortryder jeg aldrig!

Camilla

Adiso har lavet vores have for et par år siden. Det var en fantastisk oplevelse og kan vist bedst beskrives som en proces som startede med en eksplosion af kreativitet og gode idéer, som blev tilpasset vores ønsker, krav og økonomi og endte med et flot resultat. Hele familien (voksne som børn) blev hørt og alle blev tænkt ind i det endelige resultat. Vi fik i den grad ‘nye øjne’ på hvad der kunne lade sig gøre. Der blev tænkt i linjer, rum, farver, livsglæde og historier. Vi glæder os over haven hver eneste dag!

Helle

Det er helt utroligt hvad man får ud af at se på heste adfærd – det er jo et helt spejl

Jane

Man bliver vildt inspireret af at tale med Ida og kigge på Adiso´s flotte billeder. Et fint og anderledes udvalg af planter og smukke blomster.