Kurv

Blomsterløgsguide

Guide til Blomsterløg

Få hjælp til at vælge årets blomsterløg skridt for skridt

1: Mærk efter i dig selv

Hvad skal blomsterløgene minde dig om, når de kommer op i foråret?

For os er blomsterløg en fantastisk mulighed for at standse op og mærke efter: Hvor er jeg i mit liv? Hvad skal jeg måske have mere af til foråret? Hvad skal haven minde mig om til næste år? Ro, velvære, leg eller modet til at gå nye veje… eller noget helt femte.

2: Vær tidlig på den

Vælg de tidligste blomsterløg, så du får farvemagi, når alt andet stadig er mørkt og brunt

De allerførste blomsterløg kan du se komme op af jorden allerede slut vinter. Det gør glad. Vintergækker og krokus er blandt de tidlige. På det tidspunkt er det mørkt. Der er intet, der blomstrer. Så, hvor skal der være et lille glimt af farve og forår til at muntre dig op. Bare en lille plet kan gøre dig glad i låget. Den plet, du investerer i nu – giver tusindfold igen. Så skal du kunne se dem, når du kigger ud af morgenkaffevinduet eller når du kommer hjem fra arbejde. Eller måske begge steder– for man KAN ikke få nok af de tidligste forårsløg! 

Se nogen af vores tidligste blomsterløg

3: Tænk i form og farver

Se på blomsterløgene og vælg former og farver, som skaber en reaktion hos dig og minder dig om det, du gerne vil have mere af i foråret

Vilde farver kan være fantastiske til at få os til at vågne op og slukke for automatpiloten. Et hav af rødt får nogle af os ud af travlheden, så vi er tilstede lige nu og her. For andre tænder et rødt hav for en alarm – måske er der allerede input nok i livet. Generelt kan rolige pastelfarver få os til at trække vejret helt ned i maven. Former kan på samme måde bruges til at skabe en reaktion hos os. Tulipaner med fryns, der lidt siger, der er mere i mig, end du tror! Bløde former, der inviterer og byder velkommen. Eller store blomsterhoveder, der stikker modigt frem over det meste og skaber struktur.

4: Gør det på DIN måde

Find din vej og match det med den indsats i tid og økonomi, som passer til dig. Tag en genvej, hvis det giver mening

Vores erfaring er, at vi får mindre ukrudt, når vi har blomsterløg – samtidig med, at vi får lysnet en kedelig have op og kommer i gang med et udeliv så tidligt som muligt! Det er for os tricket til en have, der gør os glad. Masser af liv – minimum af arbejde.

Når blomsterløgene skal i jorden, så vælg altid et ulige antal, det ser bare bedst ud. Læg dem forskudt – som fem øjne på en terning. Og vælg gerne mange af færre slags end få af mange slags.

Lad ikke det at få dem i jorden blive en hindring for, hvor mange du vælger. Tag en genvej. Lav et vip med en spade og kast løgene i hullet. Måske kommer alle ikke op, men succesraten er så stor, at det fungerer for os. Du kan også kaste en bunke grus ind i bedet og kaste blomsterløgene i gruset, så kommer de også. Udtrykket er mindre roligt, men stadig smukt. Eller brug det som dit eget lille meditative rum og læg blomsterløgene et efter et.

Leg med former og farver

Glæd dig til at blive overrasket i foråret

Alt hvad du vælger nu – har du sikkert glemt alt om til foråret. Og så er det sjove jo, igen lige at mærke efter: Valgte jeg virkelig alle de farver? Hmm… måske fordi jeg skulle have gang i den? Og det fik jeg da i den grad handlet på. Eller… Hvorfor skulle jeg have så meget ro der i efteråret?… Dér er jeg da ikke mere. Og andre gange rammer man helt plet. Og ligegyldig hvad, så bliver man så glad for at give sig selv lidt omtanke. Det er sjovt og hyggeligt. På en livsbekræftende måde.

Her er hvad vores kunder siger

Katrine

Det er noget helt andet end at være oppe i hovedet. Det er altså interessant som en indsigt sætter sig som en følelse. Det er virkelig vildt. Og det er så hurtigt man opdager noget.

Helle

Det er helt utroligt hvad man får ud af at se på heste adfærd – det er jo et helt spejl

Helle

Adiso er et spændende bekendtskab; Super kreative og engagerede medarbejdere med anderledes idéer og fokus på, hvad der vil være den rigtige haveløsning for dig. Det første spørgsmål Ida stillede mig var “hvad gør dig glad i din have, og hvad vil du først se på, når du kigger ud i den”. Et meget enkelt spørgsmål, som alligevel krævede en seriøs overvejelse fra mig side om, hvad jeg ønskede af min have. Og det har jeg fået takket være Adiso! Jeg kan varmt anbefale Adiso fordi 1) der er ingen stangløsninger, og 2) deres planter er også særligt udvalgte og ikke noget man finder på almindelige planteskoler.

Jane

Man bliver vildt inspireret af at tale med Ida og kigge på Adiso´s flotte billeder. Et fint og anderledes udvalg af planter og smukke blomster.