Kurv

Blomsterløg – Guide til at vælge og bestille

BLOMSTERLØG

Blomsterløg STEP 1

Sidste år var der flere, der oplevede, at deres yndlings blomsterløg blev udsolgt. Så i år prøver vi med – bestil nu og få dem leveret i september – straks de er klar. 

Foråret er en ny start. Som egentlig allerede begynder lige efter sommerferien. Det er næsten som at kunne lave et nytårsforsæt. En lille investering i sensommeren og efteråret – giver én retur på investeringen til foråret.

Hvert efterår, når blomsterløgene kommer, er det som at få lov at gå i en slikbutik. Det er sådan en slags slikbutik, der giver anledning til at standse op og mærke efter: Hvor er jeg i mit liv? Hvad skal jeg måske opmuntres med? Hvad kan haven minde mig om i år?
… Og så til det bedste…

Alt du vælger, har du glemt aaaaalt om, når foråret kommer.

Så er det du kan mærke efter igen: Valgte jeg virkelig alle de farver? Hmm måske fordi jeg skulle have gang i den? Og det fik jeg da i den grad handlet på. Eller… Hvorfor skulle jeg have så meget ro der i efteråret?… Dér er jeg da ikke mere. Og andre gange rammer man helt plet. Og ligegyldig hvad, så bliver man så glad for at give sig selv lidt omtanke. Det er hyggeligt. På en livsbekræftende måde. Og husk så.

De allerførste blomsterløg skal du se komme op af jorden allerede i januar og februar. DET gør bare glad.

På det tidspunkt er det mørkt. Der er intet, der blomstrer. Så hvor skal der være et lille glimt af farve og forår til at muntre os op. Bare en lille plet kan gøre dig glad i låget. Den plet, du investerer i nu – giver tusindfold igen. Altså. Ajajaj. Det er bare skønt.

Der er ikke så mange gode blomsterløg blandt de helt tidlige – og vi håndplukker ret kræsent, så de falder godt og at lidt får stor impact. Men også nogle, der spreder sig mere og mere – for man KAN ikke få nok af de tidligste forårsløg! Hvad enten du sidder inde og kigger ud eller når årets første græs skal slås.

 

[ultimate_spacer height=”30″]

DE TIDLIGSTE BLOMSTERLØG

[ultimate_spacer height=”30″]

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Blomsterløg STEP 2

Tulipaner kan inspirere til meget - her til utrolig farverigdom

Nu har du valgt de tidligste lyspunkter i foråret. Nu bliver det endnu sjovere, for som foråret kommer – er der mange flere muligheder. Alle de valg kan gøre os forpustede, så det skal være let. Vi indsnævrer mulighederne et helt andet sted fra. I vores indre kompas spørger vi os selv… Hvad skal der ske næste forår? Prøv at se ind i din egen krystalkugle. Skal du lige muntres op vel hjemme fra job? Skal du næste år sprænge rammerne for, hvad der er muligt? Skal dine gæster overraskes ved indgangen til dit hjem med et festfyrværkeri? Vil du vise, du er mere feminin? Maskulin? Legesyg? Beslutsom? Har du brug for at få ro til morgenkaffen, når du kigger ud i haven?

Vilde farver kan være fantastiske til at få os til at vågne op og slukke for autopiloten.

Rolige pastelfarver kan få os til at trække vejret – altså som i – helt nede i maven. Men nogle gange er det også omvendt – at netop et hav af rødt får dig ud af travlheden og SÅ husker du at trække vejret. Det samme røde hav kan rejse en masse alarmer hos en anden, der måske har rigeligt med input i sit liv. Så… Hvad vil du have mere af i dit liv? Og hvad minder den enkelte blomst dig om?

Gør det nemt og vælg et tema for hvert bed, hvis du har flere drømme.

På den måde kan symbolerne bedre gøre deres indtog. F.eks. Shirley tulipanen, der er bleg lyserød med en skarp kant. Den har mere i sig, end man lige tror, ik´? Eller tulipaner med fryns, der lidt siger, der er mere i mig, end du tror!? Her ser I et bed fra vores tidligere gartnerelev, som ELSKER farver og ikke synes livet kan kategoriseres så enkelt.
“Gud”, sagde min kære mor, da hun så det: “Jamen altså, det er da nærmest for vildt – for meget… overflod… det kan man da ikke!?” Og vi nikkede og synes det var for meget, lige indtil vi fik en ny tanke: Eller… hvorfor bankede janteloven lige på der? Det er da på en måde også en fest, man gerne vil med til ikke?

Vi taler stadig om det bed to år efter.

Om at folde os helt ud. Om hvordan vi opfatter os selv og andre. Om livet. Og hvor farverigt det skal være. Hvorom alting er… Det vigtigste er: Hvad sker der i dig? Hvad skal der ske mere af? Og hvilke blomsterløg skal du så vælge?
Vi har her plukket et par eksempler – se hele kollektionen i butikken under blomsterløg.
Og husk nu – nogle lyse gule påskeklokker hører til i enhver have. De lyser op som lygter i en mørk tid – og netop i hvid eller lys gul, som passer til alle de andre  og fremhæver dem så smukt.

 

 

 

[ultimate_spacer height=”30″]

DE NÆSTE BLOMSTERLØG I FORÅRET

[ultimate_spacer height=”30″]

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Blomsterløg STEP 3

I det sene forår går vi fra blomsterløg, der står alene, til at haven nu begynder at myldre frem – juhuuu. Vi siger det lige igen – det magiske ved blomsterløg er, at det er de tidligste farver på sæsonen. En stor fordel ved blomsterløg er også, at noget tyder på, at vi får mindre ukrudt samtidig med, at vi får lysnet en kedelig have op og kommer i gang med et udeliv så tidligt som muligt! Og så er der også en anden ting, der er vigtig med blomsterløg: – At vælge, hvad der kommer og overtager, når de begynder at visne hen. Nogle gange kan det være et blomsterløg, der overtager fra et blomsterløg. Men Geranium, Løvefod og Vortemælk er fantastiske bud på stauder, der simpelthen vokser op over, så du ikke skal gøre noget, når blomsterløgene visner. Det er tricket med en have, der gør os glad. Masser af liv – minimum af arbejde.

Vi elsker et særligt blomsterløg, der virkelig lyser verden op, mens det grønne pibler frem – Allium!

Allium er lange høje spir med runde kugler – oftest på størrelse med tennisbolde. De er fantastiske i staudebedet, fordi de står der, inden farverne rigtigt kommer i spil i den øvrige beplantning. De er ligesom lysbolde, der lyser op. Og det kan være så dejligt med fem stykker – men også med en hel have af spir og farver. Hvert år er der nogle, der skal giftes og for næsten ingen penge, vælger de at fylde en hel have med lysende spir til bryllupsfesten hjemme i haven: Resultatet er fuldstændigt magisk. Derfor får vi også hurtigt udsolgt af mindst et af vores Allium blomsterløg.

Når du skal lægge sent blomstrende løg:

Vælg altid ulige antal, det ser bare bedst ud. Læg dem som en terning – f.eks. fem – forskudt. Det gælder faktisk alle løg, men især Allium. Vælg så enten kontrast eller tone i tone med det, der spirer omkring blomsterløget… Og så… nyd det for pokker. At du allerede i maj måned kan få 100 cm høje skyer af hvid, lyserød, og flere farver – i store kugler, små kugler – aj men altså der ER så mange vidunderlige Allium, der gør os glade i låget. Se hele kollektionen inde under blomsterløg og nogle få udvalgte herunder. 

 

 

 

[ultimate_spacer height=”30″]

DE SENERE BLOMSTRENDE BLOMSTERLØG

[ultimate_spacer height=”30″]

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

[ultimate_spacer height=”30″]

Aktuelle artikler

[ultimate_spacer height=”30″]

[aquokka_pageview slug=”mangler-du-ogsaa-at-faa-sat-blomsterloeg”]

[aquokka_pageview slug=”det-lysner-dag-for-dag-og-vi-snydstarter-foraaret-indenfor”]

[aquokka_pageview slug=”det-tager-to-minutter-at-lave-en-krukke-med-foraar”]

[aquokka_pageview slug=”tulipanen-der-goer-mig-utro”]

[ultimate_spacer height=”30″]

Se hele vores kollektion her

[ultimate_spacer height=”30″]
[ultimate_spacer height=”30″]