Kurv

Når vi designer uderum, så handler det for os om at få naturens helende egenskaber i spil. Vi designer i en co-proces med jer baseret på veldokumenteret viden og en stærk kreativ proces. Mens hvert projekt er unikt, så er målet det samme: At skabe det udeliv, I ønsker! Om det er kreativitet, ro hjemme eller at løfte potentialet hos hver enkel medarbejder. I en tid med Covid-19 er det endnu vigtigere.

På Adiso gården har vi skabt et rum længst inde i hjørnet med sider og udsigt til planter. Her er ingen stor og åben plads, men tænkt i stenaldermenneskets behov for afskærmning. Hjørnet er indrammet på to sider af gården og planterne fungerer både som afskærmning og udsigt. Tæt på er plantet krydderurter, der stimulerer med sin duft og tiltrækker insekter og bier som et beroligende lydbillede. Det er det foretrukne sted at holde møde, sidde fordybet med sin computer eller lægge på ryggen på bænken og mærke ro. Hjørnet bliver brugt det meste af året, også når det bliver mørkere og koldere, så kommer der lys i lanterne og skind ud på bænkene.

Fem grunde til, at det er værd at prioritere dit uderum – om det er i haven, på altanen eller på arbejdspladsen:

  1. Covid-19 stiller nye krav til os alle. Et uderum sænker smittefaren, vi kan have fokus på at sidde med afstand og så giver det mentalt overskud.
  2. Planter øger din kognitive tankegang med 15 % – dokumenteret. Hvis du er omgivet af planter (på dit arbejde), så fungerer du bedre kognitivt.
  3. Naturen sænker pulsen og stressniveauet – dokumenteret. Inden Covid-19 var stress udpeget af WHO, som den største trussel af vores sundhed på verdensplan.
  4. Naturen giver bedre humør og koncentration – dokumenteret. Forskning viser, at vi kun kan holde koncentrationen i ca. 50% af tiden, der anden halvdel der… Naturen støtter os i at holde fokus.
  5. Naturen påvirker vores evne til at føle os forbundet til andre – dokumenteret. Forskning viser det simpelthen er nemmere at skabe gode relationer – udenfor. Måske er det derfor vi ser, at flere har holdt fast i forårets gode vaner med at  mødes udenfor.

Er du blevet nysgerrig? Så kontakt os endelig på: Tlf: 3045 0045 eller [email protected] Vi er altid glade for at høre dine tanker og svare på spørgsmål og dele vores viden.

Skriv et svar