Kurv

5 grunde til, at et uderum gør en forskel – særligt i Covid-19 tider

Når vi designer uderum til virksomheder, så handler det for os om at få naturens helende egenskaber i spil. Vi designer i en co-proces med virksomheden baseret på veldokumenteret viden og en stærk kreativ proces. Mens hvert projekt er unikt, så er målet det samme: At skabe energi og løfte potentialet hos hver enkel medarbejder. I en tid med Covid-19 er det endnu vigtigere.

På Adiso gården har vi skabt et rum længst inde i hjørnet med sider og udsigt til planter. Her er ingen stor og åben plads, men tænkt i stenaldermenneskets behov for afskærmning. Hjørnet er indrammet på to sider af gården og planterne fungerer både som afskærmning og udsigt. Tæt på er plantet krydderurter, der stimulerer med sin duft og tiltrækker insekter og bier som et beroligende lydbillede. Det er det foretrukne sted at holde møde, sidde fordybet med sin computer eller lægge på ryggen på bænken og mærke ro, inden næste opgave. Hjørnet bliver brugt det meste af året, også når det bliver mørkere og koldere, så kommer der lys i lanterne og skind ud på bænkene.

Fem grunde til, at det er værd at prioritere din virksomheds uderum:

  1. Covid-19 stiller nye krav til os alle. Et uderum tager højde for at arbejde sammen med afstand, sænke smittefaren og giver mentalt overskud.
  2. Planter øger din kognitive tankegang med 15 % – dokumenteret. Hvis du er omgivet af planter på dit arbejde, så fungerer du bedre kognitivt.
  3. Naturen sænker pulsen og stressniveauet – dokumenteret. Inden Covid-19 var stress udpeget af WHO, som den største trussel af vores sundhed på verdensplan.
  4. Naturen giver bedre humør og koncentration – dokumenteret. Forskning viser, at vi kun kan holde koncentrationen i ca. 50% af tiden, der anden halvdel der…
  5. Naturen påvirker vores evne til at føle os forbundet til en gruppe – dokumenteret. Forskning viser det simpelthen er nemmere at skabe gode relationer – udenfor.

Hvor meget er det værd for din virksomhed at sænke smittefare og forebygge stress? At have medarbejdere, der bedre kan koncentrere sig, fungerer bedre i deres teams og tænker i bedre løsninger!

Skriv et svar