Kurv

Step 1: Hvad skal ferien give dig?

Feriestemning i egen have – det er vores mål for sommeren, nu hvor vi skal være mere hjemme end vi lige havde planlagt. Men hvad er feriestemning for dig? Og hvad trænger du mest til lige nu, hvor sommeren er her? 

Vi ved fra vores arbejde med #naturing – og al den viden der ligger bag – at naturen har dokumenterede helende egenskaber og dem kan du få glæde af i dit eget uderum. Om det er i haven, på altanen eller i den fælles gård, så kan vi få flere ressourcer, mere energi, blive mentalt skarpere, når vi bringer naturen i spil tæt på os. Noget af det, som en god ferie også gerne skulle give.
Så er der selvfølgelig oplevelsesdelen, som også er en stor del af en god ferie og måske skal det retænkes lidt hjemme, men mon ikke vi kan inspirere lidt til det…  

Du kommer bedst i gang med at skabe (mere) sommerferiestemning i din have ved at tænke på den som din legeplads.

Når du tænker ferie, hvad er det så det skal give dig. Prøv at gå ud i din have og mærk efter. Trænger du til ro og afslapning, til et energiboost som et ingefærshot når det virkelig river eller til sysleri uden tidspres og hygge med familie og venner. De fleste af os nok lidt af det hele. Men start med at få det på plads for dig selv og inddrag gerne din familie, så alles behov kommer i spil. 

Hvis du og din familie skulle have været ude at rejse – eller hvis I i familien bare har noget, som bare er feriestemning for jer – så er det en god start til hurtigt at blive sporet ind på, hvad der kan være feriestemning hjemme. Det kan f.eks. være lyden fra bambus eller friske bær eller klatreplanter i smukke skarpe farver. Det kan være eksotisk natur, en dejlig terrasse at nyde en aftendrink på eller muligheden for at spille spil med sine børn. Eller at have børnene tæt på, når de leger og de voksne måske læser en bog, tager en middagslur eller bare sysler. Hvad er det egentlig lige, der skaber feriestemning for dig og din familie?  

Eksempler på hvordan planter kan skabe feriestemning:
Skarpe farver sat sammen – f.eks. lilla og pink eller lilla og orange. Smukke klatreplanter, der bløder kanter og skarpe hjørner op og overvælder os med deres blomsterpragt. Overdådighed skabt af mange af det samme sat sammen. Høje stauder, der imponerer enten med deres fylde eller deres spir, der tiltrækker blikket. Eller bladenes vislen i vinden, som bringer helt andre sanser i spil.