Kurv

Step 3 til valg af super stauder: Tænk i tid

At tænke i tid – altså årstid for, hvornår stauderne blomstrer og står smukkest – er nogle gange rigtig svært! Men det er en god ting at gøre. For du kan faktisk vælge at gå med én farve i foråret – og så nogle fuldstændig anderledes i sensommeren. Det er som at have sin egen slikbod! For at gøre det så nem som overhovedet muligt, så man kan huske, hvad der sker – så vælger vi ofte en tone til et bestemt sted. Og vi knytter meget ofte den tone an til, hvad vi gerne vil have mest af i det område.

Nogle mener skrappe farver stimulerer mere end bløde pastelfarver

Almindelige ikke travle, ikke stressede kan derfor have rigtig godt gavn af nogle farver til at tømme hovedet. En stressramt kan opleve det som for overvældende. Det er også derfor nogle elsker blomster, der spilder ind over, mens for andre bliver det noget grænseoverskridende noget. Tricket er at finde den måde, alle i familien kan få det, de elsker eller har brug for. F.eks. en kant på et blomsterbed.

Der er ikke forsket så meget i, hvad der sker, når man har de samme toner – selvom de er kraftige og det kan også være individuelt. Så vi gør ofte det med vores kunder, at vi viser en MASSE billeder. Prøv f.eks. at lave et moodboard eller bare mærke her, hvordan du bliver påvirket af billederne. Og så en detalje. For jo tidligere på året – jo mere – synes vi – og husk nu DU afgør, hvad #naturing er for dig – at den mørke tid kan anspore rigtig godt til kraftige farver. Sensommeren ansporer også rigtig meget til orange og røde toner – så det falder ind med, hvad der sker rundt om os. Og så er der nogle stauder, man bare må have – uanset om man egentlig er vildt med dem eller ej – fordi de blomstrer enten meget tidligt eller meget sent. Blå stormhat – sent. Must have. Hornviol tidlig. Must have. Midt på sommeren kan man iøvrigt lettere vælge mørke farver og så står de bare død godt frem. Ja.. det er lidt mærkeligt ikke? En måde at holde styr på tid er at lave kolonner og så skrive forår, sommer, sensommer, efterår, vinter. Og så sæt dine valg ind i dem og tjek, at der er en god fordeling. Vi har sammensat lidt her efter tid.