Kurv

Step 2 til valg af super stauder: Farver der inspirerer

Mange farver er godt til at stimulere sindet, undtagen hvis man er stresset. Hvis man bevidst arbejder med at have rum til forskellige funktioner og med forskellige udtryk, så går vi naturligt derhen, hvor vi har brug for at være – lige nu. Og i naturen kommer indvirkningen – BUM – lige med det samme. Læs, hvordan vi designer med farver her – eller kig på, hvordan vores udvalg af super stauder præsenteret efter farver, der passer godt sammen.

Farver kan stimulere vores hjerner

Det vi ved er, at farver kan være for voldsomme i sanseindtryk, hvis man i forvejen er overstimuleret. Det er med andre ord meget forskelligt, hvordan vi opfatter tingene – alt efter vores stressniveau – eller f.eks. præstationsniveau. På samme måde kan stærke farver være stimulerende. Er det mon derfor ældre holder af stærke farver? Uanset årsagen, så kan man bruge farver som inspiration. Skabe lommer, der øger ideer og giver luft for vanetænkning.

Vi bruger årstidens farver

Vi mener, farver er et for uudforsket område. Vores erfaring viser, at måden man sammensætter farver på, har alle mulige effekter på folk – og der er langt mere i det at arbejde med farver, end vi først antog. Vi har arbejdet en del med at forlænge sommeren gennem farvebrug. Vi kan se, at når man når til et bestemt tidspunkt på efteråret, så foretrækker folk farver, der passer med efterårets rødlige toner. Så havens farver skal afspejle tidspunktet på året.

Forårets tidlige farver

I foråret er det vigtigt at tænke i farver: Jorden er brun, alt er mørkt, så jo tidligere vi kan prioritere farver, jo mere kan vi påvirke dagen positivt. Mange tror, de ikke ser den slags, men vi tror, det er afgørende for os. Studier viser, at vi mister 53% af tiden – altså over halvdelen af tiden. Det bliver kaldt ‘attention deficit trait’. Vi oplever selv, koncentrationen kommer tilbage, når vi skaber noget udenfor, der kan påvirke os inden i.

Nogle farver kan også føles rolige

Vi oplever farver lige så forskelligt som tøjmoden. Men ofte når vi designer med #naturing og f.eks. vil skabe ro til en person, så opfatter andre det på samme måde. Det er, når vi går til yderligheder, at noget tyder på, vi så pludselig kan få følelsen af at være for overvældet, grænseovertrådt eller overstimuleret. Er du i tvivl: Stol på din egen fornemmelse, det er den der tæller – og selvfølgelig din families, det er altid godt at afstemme med dem.