Kurv

Step 1 til valg af super stauder: Hvor skal livet i haven leves?

Det første step til at vælge stauder afhænger af, hvilken funktion stauderne skal have. Skal de f.eks. skabe udsigt fra terrassen? Skal de give ro? Inspirere? Eller dække et område af og skabe eventyrstemning? Eller skal de bruges til at fremme leg, picnip og børne huler? Inden du vælger de stauder, du BARE elsker, så kan det også være godt at overveje, hvad du har af tid? Er der eventuelt 1-2 m2, som du særligt skal gøre noget ved? At være fokuseret på et mindre områder, oplever vi som regel, øger chancerne for at få succes, for det kan gøres på en weekend og så kan man ALTID kaste sig over et lille nyt projekt bagefter. Og samtidig får du meget stor impact på det ene lille område. 

Sådan vælger du de rette stauder for dig… Generelt kan man godt sige, at

vi får mest ud af at arbejde med ret høje stauder, fordi de både kan danne et værn og en udsigt. At beslutte sig for en højde først er nyttigt. Du kan enten lade et bed være lige højt – det er ofte meget smukt. Men mest realistisk er det nok, at den midterste del er højest eller den bagerste del og så falder det ellers i højden mod kanten af bedet.

Husk, at det er magisk at vælge flere af den samme slags staude, fordi du generelt får et flottere bed med gentagelser og sammenhænge – mere end en stor blanding. Der er altid plads til alt det, du elsker i din have – uanset hvor lille den er. Så vores bud er umiddelbart, at hvis du skal plante 1-2 m2, så vælg maksimalt 3 forskellige stauder – og brug 9-18 planter i alt. AV DET ER SVÆRT!!! Og det er jo bare et bud, for husk – du kan bryde alle de regler du vil – det skal virke for dig. Og så kan du jo også bare lave en ny kvadratmeter i et andet bed med noget nyt og få plads til dine yndlingsstauder. Eksempler på høje super stauder, der virkelig kan køre deres eget show, når du først har sat dem – får du her.