Kurv

#Naturing princip: Leg er vigtigt

Om du er voksen eller barn, så er leg utrolig sundt. Vi er fuldstændig VILDE for at bidrage, når der skal udvikles til børn. I årevis har vi beskæftiget os med, hvordan børn tænker og fungerer – hvilke udfordringer de står med – hvordan de leger – hvad de elsker. Vi har nørdet i, hvad god leg er på forskellige udviklingstrin og hvordan leg understøtter forskellige følelser og evner til f.eks. empati.

Psykiatrien melder om stigning i psykiske sygdomme, stress, angst og dårligt mentalt helbred. Skærmforbrug – og antal timer børn tilbringer indenfor – eksploderer. Børn skal da være digitale – fred være ved det. Men de kunne også godt samtidig være små naturmennesker… Når nu forskning viser, naturen gør os så godt. Og vi sværger – det er NEMT at få børn til at gå udenfor, hvis vi bare hjælper dem lidt.

Ligesom vi voksne også kan have brug for hjælp til at komme ud. Så når vi designer og udvikler, så tænker vi altid ind, at det skal være på en måde, så de voksne automatisk for lyst til at være med. Det gør det bare så meget sjovere.

[ultimate_spacer height=”10″][ultimate_spacer height=”10″]
[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]
[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Portalen til en anden verden

Hvis du går gennem portalen, så bliver verden mere magisk. For nogle børn er det helt logisk. Men prøv med et barn, der er holdt op med at tro på julemanden. Med øjne så store som tekopper, står de der og ønsker af hele deres hjerte, det er sandt… Men det er det bare ikke, konstaterer de hårdt. Indtil man giver dem magten til selv at prøve at tro… så KAN de simpelthen ikke lade være. Lykken er stor, når barnet kommer løbende og fortæller om nye magiske ideer efter en tur i portalen.

[ultimate_spacer height=”10″]
[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Gyngeri beroliger

En gynge, der gynger rundt, beroliger – men den kan også flyve højt. Den er nem at sætte op i en enkelt hank. Vi bestræber os altid efter på at vælge legeudstyr, der kan mere end én enkel ting. Og så skal der være en dejlig bænk til mor, far og voksne lige i nærheden. På billedet er bænken inde i et shelter. Og endnu bedre er det, når gyngen også kan ses indefra køkkenet, så kan børnene svæve rundt og lege rød, gul eller grøn eller se på former i skyerne, imens der bliver lavet mad – GULD værd.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]
[ultimate_spacer height=”10″]
[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Sofa hænge hygge

At skabe et område til hygge bygger på nogle principper for udsigt og afskærmning. Det har vi alle som én brug for, så vi kan opnå ro og muligheden for at slappe af. På CPH Garden slæbte børn og voksne – børn og voksne ind til fælles hygge, vip med fødderne til duften af colamynte, basilikum, appelsinmynte og alverdens krydderier. På trods af larm og uro fra 25.000 gæster, så var der helt fredfyldt i vores lille hyggeområde. Den slags områder har vi alle sammen brug for – om vi har angst, OCD, ADHD eller ingen som helst sygdomme, men bare brug for ro og rekreation… Så det gør vi mere af.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Hængekøje magi

Placeringen betyder noget. Og så skal den være KÆMPE stor, så der ALTID er plads til en til. Og så med stive ender, for man bliver træt af at krølle sammen. En god hængekøje som den her, kan holde i 5-10 år. Med et klips-system, er den super let at tage ind i regnvejr. Hvis der så er duftende blomster, hvislende blade, solstriber og læ – så lover vi, at selv det barn, der ALDRIG vil ligge ned og læse historie – vil godt ligge her og læse med farmand. Og vi LOVER – at selv den trætteste farmand vil gerne læse i denne her hængekøje. Lykken er stor, når børnene pludselig bare er i den hængekøje hele sommeren – helt af sig selv.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Leg i kæmpe format

Hvis legen foregår i en grøn oase, jamen så GIDER alle faktisk at lege med. Hvad enten det er en familie, hvor mor og far skal nyde en drink ved grillen og lige kan lave en turnering samtidig. – Eller en institution, hvor man kan hvile og smålege i en lille intim gruppe, så fungerer kæmpe leg i en grøn oase som en måde at være fælles på – og det er afslappende for nervesystemet samtidig. Se, DET er hygge, der vil noget.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Pallesofa doodling

Oprindeligt byggede vi det her lille aflukke til de ældre, som et hvilested. Men Så var det jo, at alle kom og satte sig. Og børn kom og lå ned og stirrede op i det grønne. Og de voksne nussede i håret på de små, skoene røg af, der blev duftet til blomsterne ved siden af – kigget op i trækronerne. Tricket ligger i at føle sig omsluttet og at have noget natur at kigge på helt tæt på og faktisk også… en udsigt. Der er mange detaljer i sådan et aflukke. På en af vores messer endte en farmand med bare at ligge og nusse sit lille barn i håret, mens mor gik ud og blev blomsterinspireret. Så hvor vi end kan, så bygger vi de her små oaser. Tænk, hvis vi kunne bygge mange flere små lommer til frikvarterene, derhjemme, måske endda på torve og andre steder.