Kurv

Step 2: Fokuser tæt på i foråret

Hvad drømmer I om lige nu? Og kan én lille handling måske gøre en forskel? Ønsker I ro? Leg? Inspiration? Et godt sted at starte er at sætte farver ud. Forskningen viser, at farver har betydning for os, men det er til gengæld meget individuelt, hvilke farver vi reagerer på – og hvordan. Noget forskning tyder på, at pastelfarver giver ro i en have – og kraftige farver stimulerer os positivt. Er du meget stresset ved vi, at kraftige farver modsat nemt kan få en til at føle sig overstimuleret. Den del af teorien stemmer ret godt overens med vores mange års designerfaring.
Men i foråret – trænger vi vist alle – mere end normalt – til at få gang i farverne igen. Det er vores påstand og erfaring – men det er jer det skal gøre en forskel for, så I bestemmer, om det er det I har brug for. Farver kan hjælpe til at snyde med perspektivet. F.eks. gør blåviolette farver, at vi lukker øjet lidt sammen og derfor virker noget til at være længere væk (smart, hvis du skal gøre din have større!…). Mens rødlige toner kan få noget til at virke tættere på.
Bare for sjov, foreslår vi her en nem måde at tage et neutralt område – og gøre kigget lidt mere spændende. Her ser I grønne dejlige ramsløg, men også et lidt dødt område….

Og herunder er det samme kig – hvor vi lige har sat lidt kugle primula ud. Vi elsker ikke en kugleprimula tæt på (citat Emiliemus – dejlige veninde datter) – men det er netop det her, vi gerne vil lære jer. I begyndelsen af foråret er det ikke så vigtigt, hvad der sker langt nede for enden af haven, for det er for koldt at komme derud. Men! Du kan med fordel fokusere på et kig som det her, hvor vi ser indefra huset og ud. Så farverne bliver mere som små bobler. Se her…

Og den slags svævende bobler – DEM elsker vi (selvfølgelig plantet rigtigt i jorden – uden skiltene).

Kan I se, hvad vi mener? Og forestil jer kigget helt indefra? Det er et eksempel på et lille let projekt, som er lige til at gå til. Måske leg med hovedindgangen, morgenkaffevinduet. Altanen, som måske er synlig fra sofaen. Eller det nye kig fra din corona hjemmearbejdsplads, der kan muntre lidt op midt i en mulig forestående isolationsfornemmelse. Og så tag ét kig af gangen og beslut dig for én simpel ting at gøre på det ene kig – og så kan en anden god ide få lov at fylde, når det bliver tid til det næste kig.

Match blomstervalget med jeres drømme og tid

Næste skridt er at matche jeres valg af blomster med jeres drømme… og så lige lave et impulstjek. Det lyder kompliceret, men I vænner jer lynhurtigt til princippet. Vi oplever tit, at vi kan have en tendens til at forelske os i en blomst, uden at tjekke om den egentlig passer til vores temperament, i forhold til vedligehold. Der er ikke noget sjovt ved at have en smuk diva, hvis den bare giver os dårlig samvittighed. Den bliver aldrig helt pæn – fordi vi ikke rigtig orker at gøre det, der skal til = en konstant nagende dårlig samvittighed. Duer ikke!

#Naturing er baseret på, at naturen ikke VIL have noget af os, men at den GIVER os noget. Hvis vi bruger den.

Så inden I lader jer blive grebet af begejstring over en særlig blomst, så mærk efter, hvor meget I faktisk gider nippe og ordne planter? Vi er LUDDOVNE i Adiso. Vi vil helst skabe nye projekter og kigge på dem. Den smule vi så har at lave, NYDER vi så til gengæld, fordi vi ikke er overvældet – eller sat på overarbejde. Og vi har altså MASSEVIS af blomster. I skal bygge haven op, så den passer til JER.

Som en god TV-kok siger: “Vi har snydt lidt…”

Vi har nemlig samlet et udvalg af superstauder, der kræver meget lidt! Så I kan have en vis sikkerhed for, at de bede I bygger, bliver nemme at vedligeholde. Så køber I hos Adiso, så bare slå jer løs. Vores Superstauder er meget fine, stærke og magiske. De klarer sig hvert år og det er en NEM vej til succes. Nogle gange får vi at vide, vi har for få i udvalget – og det er sandt – men det er fordi vi ud af flere hundrede sorter – kun vælger de få, vi synes, er holdbare i længden.

Men nogen gange tager vi da også selv chancer eller lader os gribe af noget, der plinger som guld for en skade! Som en slags kalkuleret slik ting. Dem nupper I bare, alt det I vil – alle vegne fra. Så længe I ved, hvad I går ind til.

Hvis du har nogen planter, du elsker, som du synes, vi mangler – så skriv til os på [email protected]

Hvis de falder ind under vores krav om at være særlig stærke og gode, så tager vi dem gerne ind. Der er sikkert også familiemedlemmer og naboer, der har planter, de synes er fantastiske, men som de har for mange af og som de gerne vil dele. Det er altid en god mulighed – og se så også her et lille bud på vores forårs superstauder. Der er flere inde i webbutikken. Enjoy.