Kurv

Step 1: Hvad trænger I mest til lige nu?

En tur udenfor kan hjælpe dig til at finde de ressourcer, du allerede har i dig – det er det, som  #naturing handler om. Alle er igang med hovedrengøring af haven – det er dejligt, bare husk…. 

Hvis vi får flere ressourcer, energi, hjernekapacitet og bliver mentalt skarpere, så hjælper uderummet os til, at vi kan klare mere – og vi kan gøre ting bedre. Så…

Du kommer bedst i gang med din have hvert år, ved at tænke på den som dit ressource sted.

Derude i haven finder vi de ressourcer, som vi glemmer i farten. Dvs., hvis vi kan mærke, vi kunne bruge at føles os mindre stresset – så kan man designe et uderum, der sender ro til nervesystemet.

Hvorfor gør naturen så godt, kan man så spørge sig selv. Der er mindst 25 overlappende svar i følge et Engelsk universitet – men en vigtig ting er, at det ser ud til, at kroppen – når den finder ro – sætter gang i styrkelsen af sit immunforsvar og nervesystem. Hvis vi konstant er i aktivitet eller beskæftiget med noget, der støjer, så sætter kroppen ikke på samme måde gang i den styrkelse – for så er kroppen mere gearet til at løse her og nu situationerne.

Lige nu mens hele Danmark er under lockdown, så er vores bud på, hvad haven og uderummet kan gøre for jer – at den kan give inspiration. Inspiration til, at I kan finde jeres egen vej, for I skal selv mærke, at det her virker for mig. 

Farver kan f.eks. inspirere jer til ikke at blive kulrede lige nu

Farver er en rigtig god ting at fokusere på lige nu. Skrappe farver – fordi foråret er mørkt, brunt og alt ser trist ud indtil vi får gjort rent. Få en masse dejlige farver ind i jeres bede – og vælg noget, der kan opmuntre jer i mange år frem, nu hvor man kan trænge til netop det, for så bliver haven bare bedre og bedre og tidligere smuk – hvert år. Tænk ikke så meget på hvad der matcher lige her i foåret. Det samme forårsbed kan forandre sig hen mod sommeren, hvis I ønsker andre farver der – eller I kan gøre mere af det samme. Så lige nu, skal du bare gøre præcist det, som du trænger mest til lige nu! 

Eksempler på forårsfest: Udover blomsterløg, som mange af jer nok har luret, at vi er helt tossede med, så er der et meget lille udvalg af stærke forårsstauder, der blomster tidligt og som holder. Primula er en af dem. Kugle Primulaer er ikke vores yndlingsstauder som sådan – men etageprimula og de her få farverige venner – er herlige til at løfte humøret lige nu. Og hvis vi drysser små kugler af farver ud under en busk nu – så kan man ikke se hvilken blomst det er – men kun opfatte farven. Husk det når I vælger blomster. Ikke fortabe jer i detaljer, men træd et skridt tilbage så I kan se klart. Vi ser jo stadig det meste indefra gennem et vindue og som nogle uklare flader derude. Så det handler om at få liv i farverne og få lidt mere knald på, end du måske vil have resten af året. Måske har en nabo eller en lokal butik noget spændende – du kan blive inspireret af. Vi har nøje udvalgt dem her, vi mener, er geniale til et lille pift-up projekt, der lige letter mørket… hvis det er det, du trænger til lige nu.