Kurv

#Naturing princip: Shelter ro

I det tommeste område kan en konstruktion designet til at tømme tankerne – rent faktisk give det overskud. Det kan tage en weekend at bygge og et par dage til blomsterne. Dette shelter er bygget på 1,5 dag inkl. blomsterne.

 

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Shelter – handler om læ på flere planer

På helt tomme områder kan en shelter bygning skabe alverdens stemning. Vi byggede den første af praktiske grunde, så vi havde noget at vise blomsterne frem med. Men efterhånden har vi designet et utal af dem og bruger dem i alle mulige forskellige situationer.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

En vis afstand mellem trælamellerne bøjer vinden af og skaber læ. Det lyder utroligt, men det er bedre, at vinden kan komme lidt igennem end at skabe et helt tæt læhegn, som tvinger vinden til at gå over, under eller udenom med ekstra styrke. Og så kan et shelter ramme en udsigt ind, mens den omslutter os og giver nervesystemet ro til at koble af.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

En oase i oasen

Et område, der gemmer sig inde i et område, tiltrækker selv den mest fortravlede person. Den slags områder kan bruges til møder, pauser, spise, hygge, læse – ja- der er utrolig mange muligheder. Placeringen er vigtigt, så det sikrer udsigt, læ m.m.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Et shelter som værksted, staldbygning, orangeri

Vi har bygget mange fortolkninger af en shelterbygning med lameller. Både med skydedøre, glastage og alle mulige variationer. Her bagved er det en væg af skydedøre, der udgør skabe til opbevaring, så man får lyst til at være praktisk. Det er næsten alt, der er pænere omme bag en sådan konstruktion og slyngplanter og stauder synes det er en fantastisk baggrund at flotte sig på.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

12-15m2 med et utal af funktioner

I denne bygning havde vi hængekrog til en gynge, købmandsbod, spisekrog, pallesofa, læområde med udsigt – plexiglas skydedør og sågar et opbevaringstårn (ja, det var altså højt). Der kunne også have været et klatretårn til børn – eller der kunne have været opdelte rum afskærmet med glas til at holde møder i. Nogle folk påstår, de ikke vil ud, fordi de bedre kan koncentrere sig indenfor. Vi oplever, man tænker bedre tanker udenfor – og har holdt utallige workshops med den præmis – udenfor.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Er det et shelter eller en pergola?

Man ved det ikke. Det er skabt for foran at ramme et bålsted ind – og samtidig samle folk i et hjørne, hvor der absolut var helt bart. Nogle gange skal der meget lidt til, før man kan skabe en følelse, man har lyst til at være i. En bagvæg, nogle sider og en smuk udsigt – og pludselig kan vi se folk helt automatisk bevæger sig ned i pergola hjørnet.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

En pergola til at sidde i

Der var en forfærdelig åben indgang. Institutionsborde og aldrig et øje udenfor. Vi skabte en pergola og cortenstål højbedetil et plejehjem – og plejepersonalet fortalte, at de ældre NØD at komme derud. Det eneste det krævede var at etablere bænke inde i en pergola i en vis højde – som skærmede for den åbne udgang – og gav private områder at være sammen i – væk fra følelsen af institution.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Det er detaljerne der gør forskellen

Efter utallige afprøvninger ved vi nu, at der er bestemte afstande, der giver en god fornemmelse. Bestemte former. Farver og materiale valg. F.eks. toprammen der samler – og siderne man kan læne sig op ad. Vi har skrevet en hel brugsanvisning til at bygge sheltere, hvis I er interesseret. Find bogen i vores online butik.