Kurv

Fokus på ro

Heldigvis er der noget, der hedder fænomenologi, som gør, at vi kan arbejde systematisk med, hvad der er godt for et individ. I fokus er den individuelle oplevelse, som ikke kan måles eller vejes – for eksempel, hvorfor vi føler ro ved noget. Det er altid afgørende for os at designe med det individuelle fokus for øje.

Selvfølgelig er der også generelle principper, som gælder for de fleste. F.eks. skaber blide pastelfarver og grønne farver ro for de fleste – som forskningen indenfor stress også viser.

Vi har god erfaring med at have fokus på grønt og stedsegrønt i alle uderum til alle – stress eller ej. Det er her, hvor vi forlader forskningen, undersøger erfaringer og analyserer dem sammen med jer. Vi kalder det #naturing – at få naturens dokumenterede helende egenskaber ind i jeres uderum: Haven, altanen eller på arbejdspladsen – det virker alle steder.

Og sådan bygger…

#naturing på principper, der er fælles for alle – men er samtidig en individuel oplevelse

For nogen kan en vild skovhave være præcis det, der beroliger helt ind i kernen. For andre kan en slyngplante føles indgribende, som om den grænseovertræder og invaderer. Det kan endda være sådan, at det svinger for den enkelte – i perioder – alt efter hvad man går igennem i sit liv.

Variation er godt, fordi vi også kan have det forskelligt fra dag til dag

Nogle gange passer det enormt godt at sidde i et grønt vildnis og bare føle sig i et med naturen. Andre gange kan vildnis forstyrre. Mens afskærmning er vigtig og noget, vi virkelig har brug for – faktisk SAMTIDIG med udsigt. Alle de åbne områder vi ser – er ikke nødvendigvis gode for os. Det er vores erfaring, at jo mere afskærmning, jo mere vi kan sætte et skjold op i skellet for sikkerhed og tryghed – jo mere giver det rum til, at vi nemmere kan udvikle os.

Naturing er din hjælper – ikke din to-do

Det er vigtigt for os, at #naturing ikke bare bliver et ekstra punkt på to-do-listen eller en ny trend eller opskrift på det “rigtige”. Vi er optaget af forskning og hvad vi ved om naturens helende egenskaber – men vi er mindst lige så optaget af, hvad du selv synes. Vi har en del års erfaring, vi kan byde ind med – og vi kan se mønstre, der ser ud til at passe på de fleste. Det vigtige er at huske på én ting: #naturing er en måde at få naturens helende egenskaber tættere på. Men en gåtur kan være lige så berigende eller at lægge mærke til fuglen på vej ud af hoveddøren.

Det helt skønne ved #naturing er, at der KUN gælder de principper, du mærker, duer for dig

Vi hjælper altid gerne med at identificere dem og komme med ideer. Vi er ikke hellige eller har den nye opskrift på et godt liv med ro fremfor stress. Men vi kan mærke, at naturen gør noget, der er så godt for os, at livet bare bliver nemmere, når vi har rum, der giver os ro. Det deler vi ud af, så meget vi overhovedet kan.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

En hængende zen funktion

En kær ven og snedker har formet den ultimative hængesofa, der er tilpasset enhver menneskekrop. Her fra Adisos udstilling på CPH Garden 2019, hvor vi viste, at selv på 10m2 kan man skabe en rolig oase midt i et menneskemylder. Et hav af besøgende kiggede forbi og satte sig her. Det interessante er, hvor dybt vejret blev trukket og hvor hurtigt batterierne blev ladet op i det lille rum. Der er nogle anderledes og høje bambus, krydderurter, der dufter – men ikke for stærkt – i kombination med stauder, som har blide farver. Alt sammen nok til at vejret kommer helt med i maven.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Niveauer skaber ro

Niveauer kan bruges til at skabe ro. Et slags værn. Her er store sten blevet lagt, så de kan bruges til at komme fra terrassen op og ud i haven. Men du kan også vælge at sidde på et af trinene og være beskyttet bagfra af de næste trin. Det giver ro. Grønne og hvide tulipaner lyser foråret op, uden at stimulere for meget. Stauder med store blade og former er afslappende. Gentagelser af de samme blomster i lidt større grupperinger giver også en mental ro. Også her ryger vejret pludselig helt ned i maven og beroliger vores nervesystem og tankerne er for en stund sendt venligt væk, mens andet får lov at fylde.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

New yorker område

Åben og social er vidunderligt, når man er i det humør. Andre gange kan en hel familie have brug for ro, f.eks. til morgenmadsspisning. Her er der helle. Omslutning af grønt og niveauer, der gør man kan springe fra stolen hen på nogle store flader og lægge sig og tage sig en lur eller falde i staver i solen. Eller når den store teenager vil hænge ud med vennerne, uden de voksne kan se det, så er der også plads til det. Eller når der skal holdes møder, der kræver koncentration. Små aflukker kan være godt til at knække noget svært.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Udendørs badeområde

Materialer er vigtige. Brun i alle nuancer minder vel i virkeligheden om naturen selv – og derfor fungerer de så godt. Nogle er til sølvagtigt træ, andre til mørkt træ og andre til et mere eksotisk udseende træ. Men som regel kan alle finde ro ved alle træets toner – så længe det har en tone af noget ægte. Og en udendørsbruser er nok verdens bedste time-out fra marts til oktober. De mange niveauer er fantastiske ventepositioner, hvis man skal skylle sig efter en badetur eller en løbetur – eller på anden måde hænger ud og lader roen indfinde sig.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]
Adisogården

Græsser som værn

Det fantastiske ved græsser er, hvordan de kan hvisle i vinden og samtidig danne et værn. Og så er de utrolig smukke om vinteren, når de bliver brune med akser som sølv, der blafrer i vinden. I stedet for en åben gårdsplads, som ingen har lyst til at sidde i, så bliver et stort bed i midten et slags centrum for små lommer til samvær. Udsigten til en variation af planter og blomster løfter ideerne op på et højere niveau, samtidig med at de rydder ligegyldige tanker af vejen. Farverne og formerne giver sammen med afskærmningen en følelse af ro.

[ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”15″ height_on_tabs_portrait=”15″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″]

Træer og græsplæner

Den største fejl, de fleste begår, er at fjerne ALLE træer fra en grund for at få udsigt. Men træer ER udsigt. Træer giver værn og læ og de kan udgøre den skal, som vi kan have brug for, for at vi selv behøver mindre skjold og agtpågivenhed. Nogle blomstrer i få uger om året og er grønne og fantastiske resten af tiden. Nogle er røde eller grønne og sat sammen med det forkerte, tænker folk tit på kirkegårde. Men træer er så vigtige for os, at de i Japan kalder det, ‘skove der heler’. Med træer får du højde og et værn, som giver dig al den ro, som du finder i naturen.

Se her, hvordan du selv kan få fokus på ro i dit uderum

  • 5.750,00 DKK Tilføj til kurv
  • 1.879,00 DKK Tilføj til kurv
  • 2.250,00 DKK Tilføj til kurv

Gå videre på opdagelse i Adisos butik