Kurv

Julebord med stemning

Hvis nu nogen af jer mangler pynt til julebordet. LEGO har en gang regnet ud, hvad det giver af muligheder at få bare seks forskellige ting. De lavede en and med 6 legoklodser og undersøgte, hvor mange forskellige versioner af en and, man kunne lave. Tallet endte på 915,103,765! Og der er mere…

Så husk det nu. Hvor mange forskellige måder, vi hver især kan forstå, hvordan en and ser ud. Nej, det var ikke det vi ville sige… Men forstår I? Hvor mange muligheder få elementer kan give. Så i Adisos Sæson Flower Box i december har vi  mindst seks ting, man kan sammensætte – og værsgo at gå i gang! Adiso Sæson Flower Box er i øvrigt blevet en julegaveide til folk med nye haver, fordi de får nyt til haven hver eneste måned og enkel viden om og inspiration til, hvordan de kan bruge det.

Stearinlys har lidt fået et dårligt rygte på grund af deres påvirkning af indeklimaet, men vi har valgt nogle super allergivenlige, håndlavede danske kvalitetslys.

Ester og Erik har lavet dem i Danmark ud fra mottoet:
Det udenpå skal være lige så stærkt og smukt som det indeni.
Ligesom mennesker.

Jørgen er en anden dansk lysproducent. Han har lavet vores bloklys, som brænder fra 36 – 70 timer alt efter størrelse. Hvis du brænder dem helt ud til kanten, første gang de er tændt, så kommer det smukkeste edderkoppespind frem, når de langsomt brænder videre. Se det kan også blive smukt på et hvert julebord.

Vi lover, de vil stjæle din opmærksomhed og tømme hovedet og give en pause. Og spindet ser så skønt ud sammen med natyrpynten.

Når du skal vælge lys, så er der nogle simple greb, du kan tage. Leg med farverne på lysene og den stemning, de spejler i os. Hygge og afslapning kan være dejligt i mørke toner. Når vi har brug for at skabe energi, vælger vi at tænde lys i smukke klare farver. Men det kan også være vinterens farver, vi ønsker at trække med indenfor. Se f.eks. denne her gren med lilla på – det er da lige til at blive høj af – at naturen kan have sådan nogle farver? For os er det naturpynten, der får lov at styre lysvalget pt.

Lys ude som inde – som i os selv er vigtigt… måske især i den mørke tid. Når du vælger farver ud fra en stemning, så tænk også over, hvordan de kan stemme i med andre elementer i rummet. Farveklatter fordelt i rummet kan lede blikket rundt og give en god fornemmelse af, hvor du er.

Du kan også gøre det modsatte ved at sætte maksimal farve på et område, der så danner et fokus væk fra alt andet omkring dig. Tone i tone giver ro. Kontraster og farvespil stimulerer modsat sanserne. Det er et par enkelte simple greb til, hvordan du kan bygge en stemning.

Vi har nu mange flotte farver til julefesten…

Her er et lille udvalg.

Læg også lige mærke til stagerne, som er så enkle, at de på smukkeste vis leder dit blik videre til lysets flamme og giver plads til den lille pause.

Vi synes Ester og Erik er en ny klassiker.

Husløg er også geniale. Du kan tage jorden af dem og bare støve dem med lidt vand og de kan holde i uger på den måde.

Eller bruge et hav af farver, hvis du er til det. Der er bare ingen regler – kun hjertet der taler.

Hvis du ikke har lys eller natur pynt nok selv fra dit lokalområde – eller ligesom alle andre – bare ikke rigtig kan finde energien til det hele, så kan du selvfølgelig få det hos os – tilsendt lige til døren.

Skriv et svar