Kurv

Nem julehygge med naturpynt og stearinlys i flotte farver

Det er som om al natur passer sammen – så man behøver ikke være kunstner for at kunne sætte noget sammen. Se f.eks. her et foto fra Adiso Sæson Flower Box for December, som vi har besluttet man kan købe hele december… hvis nu nogen af jer mangler pynt. At få bare seks forskellige ting har LEGO engang regnet ud hvad giver af muligheder. De lavede engang en brik med 6 brikker og undersøgte, hvor mange der kunne få dne til blive til en and. Tallet endte på 915,103,765! Så i Adiso kassen i December har vi  mindst seks ting man kan sammensætte – og værsgod at gå i gang. Her er inspiration til kombinationer:

Stearinlys har lidt fået et dårligt rygte på grund af deres påvirkning af indeklimaet, men vi har valgt nogle super allergivenlige, håndlavede danske kvalitetslys. Ester og Erik har lavet dem i Danmark ud fra mottoet: Det udenpå skal være lige så stærkt og smukt som det indeni. Ligesom mennesker. Klik her for tflere tips og eksempler på dejlige lysfarver og natupynt sat sammen.

Jørgen er en anden dansk lysproducent. Han har lavet vores bloklys, som brænder fra 36 – 70 timer alt efter størrelse. Hvis du brænder dem helt ud til kanten, første gang de er tændt, så kommer det smukkeste edderkoppespind frem, når de langsomt brænder videre.

Vi lover, de vil stjæle din opmærksomhed og tømme hovedet pause. Og spindet ser så skønt ud sammen med natyrpynten.

Når du skal vælge lys til din adventskrans, så er der nogle simple greb, du kan tage. Leg med farverne på lysene og den stemning, de spejler i os. Hygge, afslapning kan være dejligt i mørke toner. Når vi har brug for at skabe energi, vælger vi at tænde lys i smukke klare farver. Men det kan også være vinterens farver, vi ønsker at trække med indenfor. Se f.eks. denne her gren med lilla på – det er da lige til at blive høj af – at naturen kan sådan nogle farver? For os er det naturpynten, der får lov at styre lysvalget pt.

Lys ude som inde – som i os selv er vigtigt… måske især i den mørke tid. Når du vælger farver ud fra en stemning, så tænk også over, hvordan de kan stemme i med andre elementer i rummet. Farveklatter fordelt i rummet kan lede blikket rundt og give en god fornemmelse af, hvor du er.

Du kan også gøre det modsatte ved at sætte maks farve på et område, der så danner en slags fokus væk fra alt andet omkring dig. Tone i tone giver ro. Kontraster og farvespil stimulerer modsat sanserne. Det er et par enkelte simple greb til, hvordan du kan bygge en stemning.

Vi har nu flere flotte farver til julefesten…

Her er et lille udvalg.

Læg også lige mærke til stagerne, som er så enkle, at de på smukkeste vis leder dit blik videre til lysets flamme og giver plads til den lille pause.

Vi synes Ester og Erik er en ny klassiker.

Husløg er også geniale. Du ka tage jorden af dem og bare støve dem lidt og de kan holde i uger på den måde.

Eller bruge et hav af farver, hvis du er til det. Der er bare ingen regler – kun hjertet der taler.

Hvis du ikke har lys eller natur pynt nok selv fra dit lokalområde – eller ligesom alle andre – bare ikke rigtig kan finde energien til det hele, så kan du selvfølgelig få det hos os – tilsendt lige til døren.

Skriv et svar