Kurv

Blomsterløg STEP 3

I det sene forår går vi fra blomsterløg, der står alene, til at haven nu begynder at myldre frem – juhuuu. Vi siger det lige igen – det magiske ved blomsterløg er, at det er de tidligste farver på sæsonen. En stor fordel ved blomsterløg er også, at noget tyder på, at vi får mindre ukrudt samtidig med, at vi får lysnet en kedelig have op og kommer i gang med et udeliv så tidligt som muligt! Og så er der også en anden ting, der er vigtig med blomsterløg: – At vælge, hvad der kommer og overtager, når de begynder at visne hen. Nogle gange kan det være et blomsterløg, der overtager fra et blomsterløg. Men Geranium, Løvefod og Vortemælk er fantastiske bud på stauder, der simpelthen vokser op over, så du ikke skal gøre noget, når blomsterløgene visner. Det er tricket med en have, der gør os glad. Masser af liv – minimum af arbejde.

Vi elsker et særligt blomsterløg, der virkelig lyser verden op, mens det grønne pibler frem – Allium!

Allium er lange høje spir med runde kugler – oftest på størrelse med tennisbolde. De er fantastiske i staudebedet, fordi de står der, inden farverne rigtigt kommer i spil i den øvrige beplantning. De er ligesom lysbolde, der lyser op. Og det kan være så dejligt med fem stykker – men også med en hel have af spir og farver. Hvert år er der nogle, der skal giftes og for næsten ingen penge, vælger de at fylde en hel have med lysende spir til bryllupsfesten hjemme i haven: Resultatet er fuldstændigt magisk. Derfor får vi også hurtigt udsolgt af mindst et af vores Allium blomsterløg.

Når du skal lægge sent blomstrende løg:

Vælg altid ulige antal, det ser bare bedst ud. Læg dem som en terning – f.eks. fem – forskudt. Det gælder faktisk alle løg, men især Allium. Vælg så enten kontrast eller tone i tone med det, der spirer omkring blomsterløget… Og så… nyd det for pokker. At du allerede i maj måned kan få 100 cm høje skyer af hvid, lyserød, og flere farver – i store kugler, små kugler – aj men altså der ER så mange vidunderlige Allium, der gør os glade i låget. Se hele kollektionen inde under blomsterløg og nogle få udvalgte herunder. 

 

 

 

Skriv et svar