Kurv

Adiso CPH Inspiration STEP 4: START

Nu er du klar til at tage aktion, hvis du har lyst. Nu har du en ide om hvad du kan lide og er blevet klar over, hvad du bliver påvirket. Nu kan du gå i detaljen. Man kan altid begynde med 1m2 uanset om hele skjoldet – eller udsgitstpunkterne er skabt – om du går fra detaljen og ud eller fra overblikket og ind – er helt lige meget, bare du forstår det betyder noget. Hvis vi kan skabe de her rum på to dage, så kan du også skabe et fantastisk hjørne derhjemme på en dag eller en weekend.

Når du vælger planter så tænk følgende:

Hellere flere af de samme end for mange blandet (medmindre du bliver præcis glad i låget af rigtig meget blandet.)

 • Sanser
  • Dufter noget? Mærkes den særlig? Er det en blomst så kommer bierne.
 • Farver
  • Tone i tone er sikre. Kontraster er mere kreativt, men lidt sværere. Alt du synes er flot ER flot.
 • Højder
  • Du har selv mærket det gode i at der er skjold højest ude. Tænk højde der falder ind mod dig som en god hovedregel.
 • Tid
  • Kig på blomstringstid. Tænk vinter, forår, sommer, sensommer, efterår. Det er så GODT at have noget i haven hele året rundt.
 • Pleje og jord
  • De planter vi har valgt kan man se på skiltet hvad de kan klare. Og de er alle ret nemme at holde. Et godt staudebed kræver mindre end at slå en græsplæne og giver sindssygt meget. Vi har udvalgt stærke stauder og kan bare sige at en staude kan have sin egen mening om den sag. Så lytter vi til min kære mor, der sagde: ”Kan en plante ikke lide hvad man siger til den – må man bare sige noget andet”.
Skriv et svar