Kurv

Når design bygger følelser

Ses vi på Søndag fra 11-15?
Vi popper op om havedesign, og har stauder, åbent i showroom, haven, laver pandekager over bål osv…
Hvis der er noget familien her elsker, så er det, når vores opfindelser virker. Da solen skinnede forleden. Og vi kunne åbne skydedøren og vende cykelløbet udenfor – på TV, fik jeg sådan en “NØJ hvor fedt” følelse. Manden kunne glad slå græs og følge med, jeg kunne luge. Stort.

Sport hos os blevet en sommerlyd, der hører haven til.
Senere på året er det Tour De France og når Wimbledon kører med bold-lyden så kommer kølige sommerdrinks frem og man kan lige kigge op når bolden ser ud til at være ved vejs ende. Nogle gange lægger vi tæpper ud og ser natfilm med lanterne og bål tændt. Den sidste rest af tvivl om, hvorvidt vi kan tillade os at gå op i den slags, når verden er af lave, kom nu, da min mor blev syg og man kan mærke at det hun bare har brug for, er at være sammen, i omgivelser med stemning – og nyde livet. Hver gang jeg har tvivlet og vi har lavet noget dejligt, så kommer datter ind af døren og sige næææh, neeej, iiih og vil pludselig gerne hænge lidt ud. Det kommer ikke af at smukhed. Det kommer af at rummet inviterer til livsglæde og samvær. Og jeg er nu mere og mere sikker på, at gode rum, giver overskud og det er overskuddet vi skal bruge til at håndtere verden derude.

Godt design er ikke “smukhed”
Design er noget jeg endelig har forstået indvirker på vores livskvalitet, da

vi skulle ombygge vores hus. Vi kiggede på mange Bo Bedre magasiner og en følelse af at arkitekturen til tider glemmer sjælen, opstod. Jeg forstod pludselig at, hvis jeg skulle bygge et hus til min familie, skulle jeg bygge en følelse. Og så kiggede jeg på, hvornår jeg synes min mand var aller sjovest at være sammen med. Det var han når vi var på ferie. Så min ambition blev at bygge en feriefølelse i vores eget hjem. Det lykkedes – med træ på væggende – pejse, bålfade osv. på en sådan måde at vi leger vi bor i Norge om vinteren – og har alle døre åbne og griller hver aften hele sommeren igennem, ligger i hængekøjer og på tæpper og jeg kan blive ved.

Det jeg har lært er: Det gælder om at designe områder og zoner, der kan give oplevelser, der giver følelser, tit hentet fra andre gode minder. Det er vigtigt at forstå, at det ikke kun er for øjet man skal designe. Det er faktisk det mindste.

Godt design kræver du tager dig selv alvorligt
For at lave godt design – eller få en højere livskvalitet i sin have, skal man turde tage sig selv alvorligt og ikke skabe urealistiske drømme, der skal vedligeholde, men ikke giver noget tilbage. Undgå at lave den hyggeligste krog i haven så langt væk, at man faktisk ikke får kommet derned. Vær tro mod den du er, og lad være med at skabe et billede af perfekthed, men virkelig gå efter at du som type får det du behøver ud af din natur i din have.

På søndag glæder jeg mig til at snakke med jer om jeres haver og hvilke følelser vi skal bygge til jer – og hvad muligheder i så har. Kom med jeres egne projekter, eller bare kom og hør om Adisos byggeri og have. Vi glæder os til at se jer.

Søndag 11-15, Bakkevej 2, 3050 Humlebæk

Skriv et svar