Kurv

Påskeæg hygge

Lidt kreativ hygge i påskeferien kan være SÅ dejligt uanset hvilken religion vi hører til. Vi har leget med lidt almindelig blomster hygge i temaet og så har minderne om farmor presset sig på i år, af mange forskellige årsager.

Farmor. Vi er flere, der savner dig! Hvad har I af dejlige minder som børn? Min holdning er jo at vi alle kan finde lidt af den glæde frem, hvis vi leder lidt efter den… Her er nogle tanker om hvordan.

Hver påske kom jeg ned til dig og du fandt på noget vi lige skulle ordne for at det sådan var rigtigt det hele. Nogle år malede vi på æggene med tuscher og de dygtige ku male kgl. porcelænsmønster, mens jeg ku male striber og prikker. Nogle år puttede vi stof på æggene, snor på æggene – andre år kogte vi mønstre på dem.

Tricket er ikke at lave flotte påskeæg, men at lave præcis den hygge, der gør tiden lige står stille i noget småtteråt med nogen du holder af. Det kan være mad, haven eller i hvis du vil – f.eks. påskeæg.

Du skal bruge:
– Nogle grene f.eks. gæslinger eller hvad som helst
– Hvide æg – udpustede – køb dem hos os eller pust dem endelig selv
– Alun til farven – det får du med hos os eller køb det i Matas.
– Blomsterrester eller løgskaller eller noget andet der ka farve (sidste år brugte jeg bare vandfarver og farvede dem ensfarvet)
– våd køkkenrulle
– staniol
– gryde med kogende vand
– Noget tungt til at holde det nede

Læg den våde køkkenrulle på staniol, drys med dit pynt, rul det rundt om ægget – og kog det i to timer og vent til det bliver koldt. Når du ruller det hele ud får du noget, der ser dybt forskelligt ud – som f.eks. ovenstående foto.

Hæng f.eks. æggene op med et stykke tændstik og noget sytråd.

Der er meget mere påskehygge for jer, der er medlem – på temasiden her.

Og hvis du ikke lige har udstyret selv, så kan du købe det her hos os.
GOD FORNØJELSE!

Skriv et svar