Kurv

Juletræet med sin pynt

Venter på vi får begyndt. Aldrig har det være så smukt… Ih. Jeg er så nem at begejstre. Bliver glad i låget bare af at se sidste års juletræ.

Sidste år synes jeg der manglede røde kugler så da jeg stod i tyskland og fandt kugler i mange farver kom jeg til at gå helt bananas. Typisk mig. Jeg KUNNE bare ikke vælge. Af en person, der prøver at være ligeglad med materielle ting, er jeg utrolig let at påvirke til at købe, må jeg sige :0). Det er også derfor vi handler med engagerede folk, for så gør man jo flere mennesker glade, når vi handler – både dem, der skaber – og der der køber. Vi tænker mere ned af den vej, det er helt sikkert, imens det er sjovt at give ekstra julegaver til nogen de holder af.

I år på juletræet?

Der skal flere røde kugler på træet. Det er længe siden at rød har fået lov at være min julefarve. Jeg har tonet alt ned i mange år, men det herlige ved julen er, at vi kan lade den repræsentere hvordan vi har det i år. Vores liv skifter – og i år vil jeg se om ikke juletræet skal have mere farve, mens julebordet vist bliver mere gråt og enkelt, for den test Susanne lavede forleden blev manden helt glad i låget af – og DET er da bare det hyggeligste.

Nu falder roen så småt over bakkevej.

Vi mangler lige to julemarkedsdage, men vi har vistnok styr på det. Vuffer, misser lægger sig tæt på julepynten og selv teenager datteren sidder i stuen i dag med veninden og farver i julebøger og nyder livet. Gaverne er købt, på ingen måde pakket ind og jeg takker min mor for idéen om et worddokument til at notere sidste års jul med tidsplan i, så jeg har hele listen klar til hvad, der skal købes ind plus der står hvad jeg skal de forskellige dage, så jeg behøver ikke huske hele tiden.

2017 skal jeg udgive en bog igen – hov nu har jeg sagt det højt!

Mine skrivelyst har skubbet sig frem i fuldt flor, hvilket jeg har drømt om at kunne håndtere selv midt i den travleste hverdag. Og nu er mit skrivemonster åbenbart ikke så nem at skræmme væk, som den har været i flere år. Juhuu – tror trods al travlhed – at der er mere balance i de undertoner. Så nu gør jeg det. DENNE vinter  – er vinteren, hvor jeg skal skrive nogle af de bøger jeg har tænkt på længe – fx. “Byg en følelse”. Om at bygge det her hus og opdage det slet ikke var et hus jeg byggede, men en følelse, som vores familie skulle mærke. Indtil det bliver 2017 da vil jeg bare sige. Nyd det nu, det korte liv. Julen er ikke perfektion. Altså vi MÅ bare lære at leve med vores utilstrækkelighed – det kan ikke nytte noget at vi går rundt og bliver utilfreds. Jule er en tid til at at være sammen med dem vi holder af, og at lære os at strække os så alle kan føle sig elsket. Måske skulle vi jule hver dag, især i forhold til rummelighed. Men det lader jeg ligge lige nu. Og går i seng. Ligesom resten af familien. Med en svag fornemmelse af at det faktisk bliver jul – igen i år – og det hele skal nok gå.

Skriv et svar