Kurv

Hjemmelavet julestjerner til dig eller en du holder af

Tak Susanne for de her hjemmelavede stjerner til stuen! Helt vild med dem. Farmor – havde du været her, havde vi gået amok med te, kaffe og stjerneri og du havde beundret hver pind fra naturen og fortalt mig hvor mange smukke grentyper der egentlig er i naturen. Sådan gør du:

Klik her for opskriften på Lav selv Stjerner
Julestjerner

De slog mig lige – at du havde ikke, som jeg, været en lille bitte smule flov over at gå maks op i stjerner for en weekend. For dig var livet simpelt. Det gode og store – kunne sørme også ligge i det små.

pb291635-fileminimizer
Hvis jeg ikke havde kendt dig i mit liv, så ville jeg have været endnu mere oppe “i mit hoved”. Jeg ville have en mening om hvad vi BØR gå i op – og hvad der er vigtigt, såsom verdensproblemer, politik eller karriere. Jeg går stadig op i samfundet – i høj grad. Men du lærte mig noget andet, jeg ikke kan glemme.

Jeg kan huske varmen i min mave, når vi skulle ned til dig. Følelsen som barn at se indkørslen fyldt med gran og tænke neeeeej… vent… det er ikke særlig pænt…men det er MEGA hyggeligt. Jeg kan huske da du viste mig, hvordan man drysser perlesukker over en småkage og den blev finsk. Jeg kan huske duftene af dine pebernødder, og dengang du lærte mig at bage hjerter. Jeg kan huske dit peberkagehus som vi pyntede sammen. Jeg kan huske mor forvandle sig fra travl og stresset til boblende og varm på vej hjem i bilen igen. Jeg kan huske, at jeg vidste at et besøg hos farmor også ville betyde min mor ville gå fra travl og distræt til lysende og grinende. Jeg kan huske din sjæl kørte med hjem og vi julede videre.

Jeg kan huske år hvor peberkagehuset blev sendt hjem til os, så jeg selv kunne pynte.Jeg kan huske spændingen i min mave over, hvordan det mon så ud i år.

Farmor. Du er årsagen til at morsan elsker jul og jeg elsker jul og nu datter på efterskolen gik julebananas den første december og fik smittet hele banden dernede med julestemning. Ved du det?

Desværre nogle gange stiger det mig til hovedet om det er vigtigt nok, det med de her små ting. Om jeg burde skrive om noget større – og bruge tid på noget mere væsentligt. Er jeg ansvarlig nok som menneske, når jeg bruger så meget tid på julekugler. Allerede nu er der nogen, der synes julen er lidt meget og nogle i datterens alder, der distancerer sig. Og i voksenverdenen er det da helt klart kutyme for en moderne mor at være en smule forbeholden omkring at være FOR kranse, bageagtig. Der er jo vigtigere ting i livet.

Og farmor, det er derfor jeg skriver til dig, selvom du er død og borte for mange år siden. Jeg MÆRKER noget andet, når jeg TÆNKER om det er vigtigt nok. Jeg husker en barndom fyldt med lykkelige stunder – og det er måske egentlig så simpelt? SÅ nu vil jeg julestjerne videre med datteren – lige nu er det julefilm og morgenmad i sofaen. Og måske et kig på, hvad der skal julestrikkes. Så vil jeg pakke min indre dæmon væk og lade farmor og mor overtage det hele i mig her til jul. Og lukke computeren.

Her er instruksen på lav selv stjerner. God weekend i hovedet og i hjertet alle sammen.

Skriv et svar