Kurv

Løvefod er min tulipan ven

Løvefod er altså bare min ven, til når tulipanerne går ud lige om lidt. Løvefod hedder Alchemilla Mollis på latin – og vi er venner, fordi den får alle andre til at se godt ud, den kommer igen og igen og jeg skal ikke luge, hvor den er og når tulipanerne afblomster om lidt, så skal man ikke gøre noget. Intet!

Løvefods farve er limegrøn, når den blomstrer, hvilket den gør fra og passer til alle toner – pink, blå, lilla. Den spreder sig godt og er en stærk staude, og derfor en absolut favorit og med i alle haver jeg designer.

Lige nu står de og strutter derhjemme og er vokset 20 cm mens jeg var på Chelsea Garden flower show. Den står flot sammen med alle slags geranium. Sammen med alle slags stauder, men nogle stauder er ikke så stærke som den og derfor møver den sig lidt. Meeen det kan man jo vælge at styre ved at klippe et hav af den ind til vasen f.eks.

Jeg har kun oplevet et sted, hvor den så forkert ud og det var et sted med en smuk gul rhododendron. De to gule clashede fuldstændig. Det er spørgsmål om ikke at sætte varme og kolde toner sammen. Og Løvefod er kølig i farven, men sikke en varme den spreder både i haven og i vasen.

Skriv et svar