Kurv

Påsken hænger på træerne

Et sæt grene med noget hæng på og en smule blomster og så har vi påske – bum. Vil så gerne være verdensmester i at få pustet æg ud og lave alverdens pynt. Og har lovet datteren at gøre det en af dagene. Ikke fordi jeg egentlig er kreativ på den måde, men fordi jeg kan huske følelsen af at komme ned til farmor som barn. Hvert år

havde hun en ny påsketing vi kunne lave sammen. Male, snore på, koge æg med blade og snore, tuscher på, filt ting og jeg kan blive ved.

Grene er min redning
I dag hænger jeg noget på en gang grene, hvilket jeg til gengæld også gør med stor glæde hvert år, mens jeg tænker på farmor og elsker påsketid.

 

 

2013-01-01 00.00.00-128 (FILEminimizer)Fik lige sat et par krokus ned i lanternerne. Det holder ik så længe, men det er dejligt at få foråret helt ind i stuen.2013-01-01 00.00.00-42 (FILEminimizer)Undtagelsesvis viser jeg et foto jeg ikke er tilfreds med, fordi jeg vil vise det bare er nogle grene i en krukke med lidt pappåske æg.2013-01-01 00.00.00-53 (FILEminimizer)En dame lærte mig at tage noget uldsnor, binde en knude og så samle ægget omkring det. Det er en meget nem måde at få lidt påske stemning på. Alternativet bagved er lanterne man propper noget i – f.eks. lidt der blomstrer.påskelilje og påskeægVi har også fremdyrket lidt påskeliljer. Jeg ved ikke helt, hvordan, men af dem har forvildet sig ned i en lanterne – og nu nænner jeg ik at fjerne den igen. En påskelilje, der hænger på træet er da lidt skørt.

æg gul v5

Skal man mon vove sig ud i at puste æg igen?
Gækkebreve har vi også gjort meget i, men nu synes datteren at hun er for stor. Men hun er ikke for stor til påske. Hun har bedt om at få en dekoration op på sit værelse og kredser lidt om mig, så måske skal jeg finde på noget…

kanin filt v4

Vi kan ikke rigtig forklare, hvordan det blev til at der kom en kanin ind på et træ, men altså lidt barnlig har vi vel lov at være. Det er mest de aller ældste og de aller mindste i huset, der værdsætter ninus.

Æg gul v1Vi nænner nærmest ikke at male på de her æg tror jeg. Men altså man KUNNE gøre det.

æg gulv2
Tror sørme vi vil prøve at puste æg for en gangs skyld – nu kan jeg høre oppe fra teenage-værelset, at det måske har en svag interesse. Der skal lidt til for at få samlet familien – det må ikke være for tøset, ikke for barnligt og ikke for besværligt. Og det er jo ligegyldig hvor god man er, det handler jo om at have en sjov hyggestund.

Får mig til at tænke på filmen Blinkende Lygter. Sofie Gråbøl der i sin karakter får sig en griner over Søren Pilmark rodens elendige æggepusteri: “Hvor er du bare DÅRLIG til det – har aldrig set nogen så dårlig til at puste æg – har I set hvor DÅRLIG han er til det? HAHAHAHA. ” Hun griner og har en fest – og BAF – en knytnæve i hovedet. Ved nærmere eftertanke tror jeg, at jeg vil vove mig ud i ægge pustningen måske NETOP fordi jeg er så herredårlig til det. I en alder af 43 år har jeg lykkedes med… NUL vellykkede af slagsen. Hvis det kan samle familien i en lille stund, stiller jeg gerne op som æggeklovn.

Skriv et svar