Kurv

Mangler du også at få sat blomsterløg?

Kom lige til at kigge på vores forårsfotos, for at blive inspireret. Du kan lægge i jorden, indtil den fryser – og imellem jorden fryser – hele vinteren, så længe de får nogle uger med kulde. Vi er altid bagud og det eneste, der sker er, at blomsterløgene kommer senere. Så på en måde er det skønt at være sent ude, for man forlænger f.eks. tulipansæsonen! Nu er tulipanen vores (og mosegrisenes og musenes) yndlingsblomst og før brugte vi hundredvis af kroner på at købe buketter hvert forår. Men nu bruger vi en forrygende logik, hvor vi køber af os selv hvert forår – når vi plukker fra haven – og regner ud, hvor mange penge vi har SPARET på at købe løg til haven OG vasen. Hvis I vidste, hvor mange penge vi har SPARET på at kaste hundredvis af løg i haven.

Tre ting vi har lært:

– For meget – er for meget :0) men sjovere end for lidt, der føles som spild af penge, når det ikke syner af noget! For meget betyder bare, man kan plukke til vaserne.
– Enkelt er godt. Hellere mange af den samme slags end få af mange slags.
– Tone i tone er en nem måde at vælge på, hvad der skal i jorden. Vælg de samme toner hver gang du sætter noget.

Snyd dig til at det er let

Og så lige… Du kan bruge en tulipanlægger, gøre det korrekt med løgspidsen opad og de korrekte afstande imellem og sætte dig selv målet om de helt rigtige standarder. Eller du kan gøre, som vi gør. Av, den jord er lidt klistret – kan vi kaste en bunke sand ud og lægge løgene i den? Eller kan vi stikke i jorden med et spadestik og kaste nogle løg ind fra siden? Når et blomerløg tit koster cirka et par kroner, og en buket flere hundrede kroner, så tænker vi i prisen på buketter for hvert spadestik. Det buket-spadestik kostede en tyver – og det buket-padestik en 50’er – så skidt pyt med, om der ryger et løg eller to på at ligge forkert. Blomsterløg er utrolig standhaftige – de hader bare at rådne. Så er du rigtig doven, så vil blomsterløgene elske dig for at kaste en masse sand ud i nogle krukker og finde på et kunstnerisk værk, der gør dig glad i låget, når de kommer op af jorden. Se sådan snyder vi os selv til at komme igang med udendørs livet på selv en trist vinterdag. Og sådan kan man gå og fnise og opfinde egne logikker, der er totalt smarte i en fart! Husk nu – ingen andre skal forstå dem. Men del dem gerne med os, for vi er fuldstændig med på den slags. Mangler du blomsterløg og kunne tænke dig at se et hav af farver til foråret, så har vi udvalgt nogle, vi tænker kan blive fantastiske. GOD FORNØJELSE.

Skriv et svar