Kurv

Rozanne – til frosten sætter ind

Sommere, sensommeren og efteråret bliver bare dejligere med Geranium ‘Rozanne’ i haven! Bliver helt benovet over den magt, den har over mig hvert år. Der er virkelig en grund til den er kåret af det fine engelske haveselskabs Royal Horticultural Society som århundredets blomst. Og hvis vi kun måtte få en staude i hele verden til haven, ville det nok blive Fru Rozanne.
Hun er blå, vokser i skygge og sol og alle forhold og blomstrer fra juli til frosten sætter ind.
Rozanne kan klatre lidt og prøver gerne at nå en 50-60cm i højden, selvom den officielt er sat til 40cm’s højde. Rozanne bliver større og større år for år – og får i gud og hvermand til at stoppe op spørge ind til hvad den mon hedder og om den kun flytte have.
Den kan bare ikke deles, som de fleste blomster kan, med et spadestik i midten. For Rozanne er en hybrid (de er smarte de planteavlere). Så man må købe mere for at få mere. Og så er hun også en dyr dame. Men når hun selv kan jage skvalderkål væk og bare en plante i haven kan gøre en stor forskel, synes vi i Adiso, at Geranium Rozanne er alle pengene værd.

Skriv et svar