Kurv

Artikel syn timuli – stueplanter og 4 tips til fantastiske farver

SYN
STIMULI

Stueplanter #naturing - 4 tips til stimuli med farver og mønstre i indendørs planter

Stueplante syn tip nr. 1: Mønstre som de fleste kan mærke positivt

Bare når du kigger på foto af planter – har du sat noget godt i gang. At kigge på planter, kan også skærpe din evne til at fokusere. F.eks. mønstre – strukturerede mønstre kan måske samle dine tanker – men det er faktisk kun DIG der har det rigtige svar. Kan du se mønstre her? De her to plante er et eksempel på et mønster, der har meget logik i sig. Det er meget symmetrisk og gentagende. Taler det til dig? Så kan du godt stole på at prøve det af. Forskningen er ikke så langt på specifikke planter, men den er langt på at det har en effekt og meget stimuli i udtrykket – giver meget stimuli for øjet, som giver meget stimuli for hjernen. F.eks. kan en hjerne, der ræser af sted bliver stimuleret på en GOD måde af netop logiske mønstre, men måske ikke af assymetriske mønstre. Husk det er KUN dig, der kan mærek hvad der er godt for dig.

Stueplante hjertetip nr. 2: Røde toner eller farver kan løfte noget op i os

Planter er nu 100% dokumenteret til at gavne humøret. Nu er det tid til at mærke, HVILKE der kunne passe til DIG. F.eks. røde toner. Giver det dig energi at kigge på? Der er noget, der tyder på at farver stimulerer øjet og dermed hjernen. Så om det er godt eller skidt afhænger af HVOR du er i livet. Er du stresset? Har travlt? Så kan det være den stimuli bliver for meget, så skal du mere kigge efter grønne dybe toner. Er du et sted, hvor du skal finde retning? Få ideer? Tænke ud af boksen? Så kan det være det føles helt rigtigt med nogle farvetoner. Planter kan give mange følelser – at kigge på hvordan toner påvirker dig – er bare et eksempel på en tone, du kan kigge på.

Stueplante hjertetip nr. 3: Tænk ud af boksen med stue planter med vilde mønstre

Udendørs siger man at komplekse teksturer stimulerer øjet, mens rolige strukturer beroliger. Det viser sig nu at det samme gælder indenfor. Har du f.eks. lav energi, måske endda en snert af noget depression, så kan du måske have gavn af noget, der stimulerer dine sanser.. F.eks. mønstre? Det kan være et godt valg for dig at sætte hjernen i gang på en god måde, Prøv at se på en plante og mærke om du føler dig opløftet eller om den støjer. Forestil dig det hele er på en slags line. Der er ekstreme farver og mønstre som stimulerer meget og så enkle farver og ingen mønstre, der giver meget ro. Spørgsmålet er – hvad har du mest brug for? Nogle gange kommer ideerne ved at få ro – nogle gange ved at lade øjet se meget. Kig lidt – får du mange ideer eller bliver du faktisk bare lidt stresset? Sådan kan vælge planter, der GØR det for dig som DU har brug for.

 

Stueplante hjertetip nr. 4: Kombiner som i LEGO for at stimulere øjet mere - eller mindre

Er det her foto f.eks. LIGE dig? Så kan du være du reagerer smadder positivt på at blive stimuleret med noget forskelligt. Nogle føler en indre uro, som så mønstre giver RO til. Andre føler netop ro UDEN mønstrene. Derfor er der aldrig noget rigtigt eller forkert. Det er mere noget med at træne dit øje. Læg mærke til hvad der sker. Og så have en tanke på, hvad du har BRUG for. F.eks. kunne du trænge til inspiration? At bryde nogle systemer? Eller ro – har du gang i for meget? Og når du ser på planten – hvad sker der så? Mere stress? Eller gode igangsættende tanker? Og så er det egentlig simpelt. Det du mærker er rigtigt. Det kan være svært at tro på, men det er testet på 290M mennesker med udendørs planter og der findes pt mindst over 40 studier, der viser indendørs planter OGSÅ påvirker humøret med utrolig mange forskellige slags stimuli. Det er vel lidt som mindfullness. Vi kalder det #naturing. 

 

Røde toner i indendørs planter - en super pick me up følelse!

Husk det er DIG, der finder det, som passer til dig. En stor teori er, at kraftig farver giver mere stimuli – altså påvirker dig. For nogen kan det være for meget, men for andre er det PRÆCIS noget der løfter energien. Her er røde pick me up herlige toner

 • 329,00 kr. Tilføj til kurv
 • 799,00 kr. Tilføj til kurv
 • 669,00 kr. Tilføj til kurv
 • 699,00 kr. Tilføj til kurv

Ensrettede mønstre i stueplanter

Stueplanter med mønstre  der gentager sig kan være fantastiske og er noget de fleste kan have glæde af

 • 109,00 kr. Tilføj til kurv
 • 669,00 kr. Tilføj til kurv
 • 669,00 kr. Tilføj til kurv
 • 349,00 kr. Tilføj til kurv

Vilde mønstre i stueplanter - til tanker uden grænser

Her har vi udvalgt de planter med de vildeste mønstre. Hvis du kan lide dem kan det være fordi de f.eks. får dig til at tænke ud af boksen – få ideer. Hvis du ikke kan lide dem, så er det måske fordu du skal have mere ro på tankerne, så søg noget mere enkelt.

 

 • 299,00 kr. Tilføj til kurv
 • 165,00 kr. Tilføj til kurv
 • 475,00 kr. Tilføj til kurv