Kurv

MAJ TO DO

4 hacks til lige nu og her

Tip nr. 1: Gør det der giver energi - det er hurtigst

Græsset pibler frem – det hele var halv dødt og nu ræser alting afsted – også ukrudt. Jeg har held med at fokusere på det der giver energi.
Så er det som om haven MEGET hurtigt begynder at se godt ud. Det er mere effektivtet – ganske enkelt.

Det kan være en lille kurv og så går jeg rundt og nipper mens datteren fortæller om sin nye studieplaner. Eller en lille saks og jeg klipper en lille bid af brombærbassen af. I gamle dage angreb jeg den stort og heftigt og blev træt og sur bagefter. Nu tar jeg maks 15 cm så det kan være i spanden og så spanden kan være i en sæk og så kan jeg stoppe anytime – for jeg har kun sat det igang jeg kan gøre færdigt – på størrelse med en spand.

Det er utroligt så effektivt det er at være langsom og ta så skridt.

Tip nr. 2: Kast blade og kviste IND i bedene

Det meste af tiden kan du smide det du nipper tilbage ind i bedet. Små stykker, gem det lidt ned i de ting der er lidt større. Det formulder og føder jorden. Det er bare lidt lettere.

Tip nr. 3: Lug kun det du erstatter

Hvis der er et bed du skal luge meget, så er det bedet, der skal have en omtænkning – ikke dig. I stedet for at bruge ti timer på at luge – og så står du der igen om 1 md og sådan kører vi never ending story…. så har jeg held med at se noget er galt og gå og tænke lidt.

Der er nogle ting i beder det går godt. Der er altid et sted i bedet med meget lidt ukrudt. Hvilke stauder bor der? Så køber jeg lidt flere af dem og planter dem om mens jeg luger. 

Det kan godt være jeg kun orker 1m2. Men den kvadratmeter holder og bliver flottere år for år. Det er en langt bedre investering end at luge det hele.

Tip nr. 4: Hav altid et energi projekt

I år er mit energi projekt no-dig haven. Jeg har slet ikke vist jer den endnu, men har bygget et findt lille design der er godt for hovedet og godt for grøntsagerne. Så kigger jeg på companion planting og grøntsager og laver axcel ark og sorterer poser. Nogle gange så bliver det ved det. 

Men jeg HYGGER mig. Jeg genfinder glæden og alt det sjove ved haven. Og på underlig vis motiverer det mig til at gå ud i haven og nippe lidt – når nu det nye projekt bliver så FINT. Så kan det nye projekt godt stå og vente lidt på sig, mens jeg planlægger og drømmer.
Men pludselig en dag så har jeg hele løsningen og så går jeg bare igang.
Følg din energi. I den ligger hele glæden og bare VENT og se, hvad de sker

Stauder der virkelig kan holde ukrudt stangen

Vi kan selvfølgelig ikke garantere vores teknik virker hos alle. Men vi har på Adiso HQ (Head Quarters) svært god succes med de her som nogen der letter arbejdet og gør bedene nemmere og nemmere at holde for hvert år. I betragtning af hvor mange bede vi har – så har vi meget lidt arbejde sammenlignet med alle andre. Her er nogle alternative bud, som holder sig i meget lang tid. Og de kommer år efter år efter år og bliver kun flottere. RIGTIG god fornøjelse.

  • 149,00 kr. Tilføj til kurv
  • 89,50 kr. Tilføj til kurv

Et projekt der er skørt glædesgivende

For mange år siden designede jeg et område af haven til ig selv med røde græsser. Men de hldt ikke til vinteren. Nu har vi fundet nogle græsser og bambus og ting, som kan holde helt ned til minus 9 grader og nogle endda mere. Dem skal vi prøve at lave noget fedt med i år.

  • 109,00 kr. Tilføj til kurv
  • 219,00 kr. Tilføj til kurv
  • 219,00 kr. Tilføj til kurv
  • 249,00 kr. Tilføj til kurv

Slyngplanter og krukke elskere der gør glad

Der er ikke noget som slyngplanter og ting der vokser glad. Alle har i årevis talt om uuuh pas på det breder sig. Det er mig en gåde. VI viljo så gerne ha smukke ting der breder sig. Her er nogle fantastiske glædesvækkende planter som giver gejst til enhver stemningsskabere. Sæt mange ens sammen og du bevarer roen. Bland og miks og du åbner for kreativiteten. Er der travlhed i familien så pas på med at overstimuler. Er der en, der har meget tankemylder så hold igen med farver men find noget med en masse tekstur, som sender hjernen på blidt arbejde, men ikke overarbejde. Spørg den det drejer sig om. De har svaret LIGE straks. Det er helt magisk.

  • 379,00 kr. Tilføj til kurv
  • 209,00 kr. Tilføj til kurv
  • 209,00 kr. Tilføj til kurv
  • 209,00 kr. Tilføj til kurv